ramada brasov

Cine, dacă nu Anda Călinici? – Workshop de macarons pe 25 ianuarie în Cluj-Napoca

Macarons de la Anda Călinici

O delicatesă franțuzească cu un indice de popularitate în creștere, are un procedeu complicat de realizare, dar și un aspect fabulos.  Este deja vedetă pentru orice eveniment classy, care își propune să transmită ceva diferit, pentru a-și surprinde invitații. Mica bijuterie delicioasă poate constitui cadoul perfect pentru pasionații de dulcegării, dar în special poate fi desertul preferat al fetelor. În doze mici, aranjate în cutii colorate, legate cu panglici satinate, macarons-urile sunt foarte girly și întotdeauna se declanșează o întreagă isterie pe seama lor. Nu ai cum să nu te îndrăgostești de ele, mai ales datorită gustului lor unic.

Eu întodeauna le-am considerat un răsfăț și știm cu toții, faptul că răsfățul vine doar cu ocazii speciale sau în orice caz, mai rar, iar asta pentru că, dacă ne-am urma capriciile în fiecare zi, am ajunge să fim niște mofturoși grăsuți.

Desertul preferat al Caterinei de Medici

Macarons de la Anda Călinici

Matematică, știință, spuneți-i cum doriți, pentru că, în fond, tot macaron este. Un desert chic căruia i s-a disputat originea între italian și franțuzesc. Mulți tind să creadă că are preponderent origini franțuzești și atunci de ce i-am contrazice? Unele povestioare spun că acest desert s-a bucurat de o largă apreciere încă din 1547, când Caterina de Medici, pentru nunta sa cu cu Henric al-II-lea, regele Franței,  și-ar fi adus bucătarii italieni, împreună cu rețeta originală a  acestui desert fabulos.

Echilibrul perfect între interior și exterior

 Desert individualizat, cu o personalitate colorată și unică, poate fi grozav lângă o ceașcă de cafea sau dacă ocazia e mai importantă,  lângă un pahar de șampanie. Macarons au la bază pudră de migdale, albușul de ou și restul de ingrediente care pot varia de la caz la caz pentru crema personalizată. Are un înveliș delicat, crocant la exterior și moale în interior. Crema din interior trebuie să fie parfumată și plină de savoare.  Este un echilibru perfect între interior și exterior, pentru că la sfârșit aceasta ți se va topi în gură. Pornind de la combinațiile obișnuite cum ar fi aroma de trandafir, de lămâie, fistic și ajunge până la combinații curioase, numai bune de gustat, cum ar fi sortimentele de ceai verde, caramel sărat, iasomie sau portocală roșie și ghimbir, toate duc rafinamentul și pasiunea la cele mai înalte și dulci standarde.

Macarons de la Anda Călinici

Cine, dacă nu Anda Călinici?

Și ce persoană ar fi mai îndreptățită să ne vorbească despre macarons, dacă nu Anda Călinici? Pentru că foarte multă lume îi iubește rețetele și orice altă minune care se formează în laboratorul ei, Anda a hotărât că este momentul să vorbească mai mult despre munca ei. Astfel, a prins viață conceptul unui workshop de macarons, care a stârnit zeci de reacții și a entuziasmat o mulțime de oameni. Pe data de 25 ianuarie, începând cu ora 11:00, timp de 4 ore, Anda Călinici le va vorbi celor 10 oameni prezenți, despre întregul proces care stă în spatele acestui desert atât de dorit.

Când Anda a acceptat invitația de a susține un workshop la Sweet Days mi-am spus că lumea începe să devină mai dulce, acum că am confirmarea că va susține propriul său workshop complex, am convingerea că lumea nu a devenit doar mai dulce, ci și mai bună.

Sursă foto: www.andaoana.ro

1 reply to this post

Leave a Reply

one × five =