ramada brasov

Ce mâncăm azi? – O salată fresh sau nu prea

DSC_0847

La noi în birou întrebarea ,,Ce mâncăm azi?” se aude prima dată undeva în jurul orei 10:30. Există o mulțime de locuri care ne plac în centru, iar dacă nu vrem să plecăm de la birou apelăm la delivery. Desigur a doua opțiune naște la rândul ei o întrebare repetitivă: ,,Cât o trecut de când ai sunat?”. Oricum ar fi, azi le-am spus fetelor că aș vrea să scriu un articol despre două locuri din care ne putem lua o salată bună. Eu am ales Smey, ele au ales Kiosk.

Eu am ales o salată de pui și mozzarela, cu roșii, porumb, ceapă, morcovi și ardei, fără virgule între ele. Mă întreb și acum de ce la Smey în meniu nu există virgule între ingrediente? E ceva ce ține de o abordare eco-profundă, pe care din ignoranță nu o înțeleg sau pur și simplu s-au gândit că nimeni nu va observa lipsa lor din cauza foamei? Chiar a fost super bună, în sensul în care nu m-am simțit de parcă aș lua masa la florăria Magnolia, așa cum multe salate te fac să te simți. M-a costat 15 lei și dacă îmi aduceți contra argumentul potrivit căruia cu aceeași sumă găsești în zeci de locuri un meniu al zilei decent, nu vă contrazic. Vă spun doar că dacă vă doriți ceva foarte sănătos, care să vă sature, una dintre salatele de la Smey poate fi o opțiune grozavă.

  salata

 

Momentul-salată trăit de mine a fost totuși singurul moment-salată reușit. Fetele și-au comandat o salată Kiosk (11 lei) și o salată Ham (12 lei) și au fost mai dezamăgite decât întreaga țară când Steaua a pierdut semifinala cu Middlesbrough. Pe lângă sosul necomestibil luat pentru salata Kiosk, una dintre ele a primit bonus și două fire de păr. Mi se pare corect! Poate ziua de azi a fost dedicată celor noncomformiști. Voiai să mănanci sănătos, chiar dacă ți-ai asumat faptul că nu e ieftin? Poate altădată!

salata

 

salata

 

Leave a Reply

10 − 10 =