ramada brasov

Sweet Days – Cine ne înveselește orașul?

shutterstock_50639113

De foarte multe ori când sunt undeva în centru îmi place să urmăresc reacțiile oamenilor, atunci când își întorc privirile către vitrinele hotelului Continental. E frumos să observi oamenii care rămân surprinși de atât de multă culoare și de prăjituri și acadele imense. Mă gândeam în una dintre zile la faptul că Târgul Sweet Days a înveselit orașul cu mult înainte de perioada de desfășurare.

sweet days

Va avea loc la Muzeul de Artă din Cluj Napoca între 29 noiembrie și 1 decembrie. Da, e week-end-ul cu Ziua Națională, iar eu sigur voi mânca cozonac din susținere și patriotism. Îmi place mult ideea Târgului și ceea ce dorește să transmită. Are un concept vesel și colorat, iar pe lângă aspectele astea, a reușit în foarte scurt timp să prezinte ca și viitori expozanți o mulțime de oameni care fac multe, multe dulciuri bune, siropuri, macarons și o mulțime de alte produse minunate.

De ce avea nevoie Clujul de un astfel de Târg?

Simplu! Pentru că dă culoare și oportunități în același timp. Toți expozanții prezenți vor fi practic disponibili pentru un oraș aflat în sărbătoare, dar și în așteptarea Crăciunului. Și da, știu și apreciez faptul că în ultimii ani Clujul s-a dezvoltat foarte mult din acest punct de vedere, al produselor pe care le poți cumpăra de la standuri drăguțe de pe stradă sau din târguri. Putem lua ca exemplu Piața Muzeului sau chiar Piața Unirii, care mai mereu sunt pline de expozanți cu bunătăți. Cu toate acestea parcă lipsea ceva doar al dulciurilor, un eveniment al lor și doar al lor. Bine organizat, cu activități foarte faine și de bun gust, cu expozanți ale căror povești pot constitui un catalog de sine stătător, pe care toată lumea să îl poată urma ca pe un Black Book al dulcegăriilor.

sweet days

 

De foarte multe ori eu, ori cunoscuți ai mei, ne plângeam că mai mereu târgurile de dulciuri, băuturi sau orice poate fi încadrat în sfera asta, primesc cumva un aer de sărbătoare câmpenească, cam departe de micile târguri europene pline de căldură și farmec. Pentru că așa e la noi, și nu aș vrea să repet clișeul ăsta, dacă nu ar fi foarte adevărat. Ai auzit de niște clătite delicioase cu zmeură și nuci, iar când ajungi acolo constați trist că lângă este un stand cu mici și virșli? Ei bine, toți pățim asta. Despre aspectul esteticii și vorbeam. Ne tot întrebăm când vom avea ocazia de a participa la un târg frumos, plin de inspirație si magie, aproape de sărbători, cu dulciuri bune de care am tot auzit. Sweet Days asta aduce, un plus de estetică, un context social potrivit și un aer fresh în sfera târgurilor de o astfel de factură.

Cine vine?

1450859_179077122296896_1595433561_n

                                   Sursă: https://www.facebook.com/imiplacebonbon

Am tot lăudat atât de mult tot conceptul, dar am uitat ca prin minune să vă spun cine sunt cei care vin ca și expozanți. Clujul nu e un oraș atât de mare precum ai crede și tocmai din acest motiv sunt o serie de oameni și afaceri despre care a auzit toată lumea. Da, dragi ciocofili, ați intuit bine, Sweet Days vă ofera posibilitatea de a-i vedea pe toți într-un singur loc! Mă tot gândesc de 2 minute cu cine să încep, dar nu-mi dau seama. Uite, voi începe cu BonBon Candy, nu de alta, dar prea v-a plăcut articolul scris pe Urban Gourmet. Cum ar fi putut lipsi BonBon Candy de la o astfel de desfășurare de dulcegării? Nu ar fi putut, tocmai din acest motiv vă vor face zilele mai frumoase și cadourile pentru cei dragi mai deosebite. Azi am văzut pe pagina lor de Facebook un video foarte amuzant cu toți oamenii care trec seara pe lângă magazin și privesc înăuntru prin geam. Dacă într-adevăr muriți de nerăbdare să le încercați bunătățile atunci sigur veți nimeri bine și la Sweet Days. În timpul programului desigur :).


Nu cred că există măcar un om care să fi auzit de Cabana Moților și care să nu își dorească să meargă acolo,  în caz că nu a ajuns încă. Noi v-am povestit în trecut despre minunata experiență avută la cabană, așa că prezența lor la Târg sună ca un city-break, doar că dulce și autentic. De câte ori mă gândesc la ei, îmi amintesc faptul că, atunci când eram mică și mi se făcea foame, iar bunica mea nu avea timp să îmi pregătească ceva, îmi făcea o farfurie imensă de felii de pâine cu dulceață, pentru mine și partenerele mele de joacă. Dacă expozanții unui târg pot să îți trezească astfel de sentimente prin produsele lor, cred că suntem pe drumul cel bun, sau dulce, după caz, desigur.

1394384_649734308380944_963396342_n

                                    Sursă: https://www.facebook.com/CabanaMotilor

 

Nu vreau totuși să vă dau toate detaliile din prima zi, așa că mâine vă veți bucura de a doua parte a articolului, din care veți afla și mai multe detalii despre Sweet Days. Puteți da fuga să vă luați ceva dulce, dar păstrați-vă pe cât posibil pentru cel mai dulce eveniment pe care l-a văzut Clujul până acum!

 

Leave a Reply

two × 4 =