ramada brasov

Povestea ei. A cafelei

cafea_boabe

Povestea cafelei începe printre dunele de nisip și caravanele de cămile… Poate că nu am fi savurat-o astăzi dacă negustorii arabi nu ar fi adus-o în Europa acum 800 de ani. În trecut a fost folosită ca medicament, ca energizant pentru soldați în timpul bătăliilor, dar adevărata valoare și-a aratat-o ca și liant social, devenind în zilele noastre începutul, punctual culminant și încheierea unei povești. Ea este martora neutră a tuturor sentimentelor noastre pe parcusul întregii zile.

Lumea catolică o considera “lucrare diavolească” , dar Papa Clement a declarat-o “băutura creștină”, fiind folosită apoi de către călugări în timpul rugăciunilor de noapte.

Sultanii otomani au încercat la rândul lor să o înlăture din viața noastră, pe motiv că prin întâlnirile lor, bărbații se îndepărtau de cuvântul Coranului.

De-a lungul timpului, omul a intervenit foarte mult asupra ei, îmbogățindu-i și diversificându-i aromele. Noi putând astăzi să o savurăm în atâtea feluri. Cu scorțișoară, nucșoară, frișcă, diferite siropuri aromate. Ea totuși reușește să își păstreze aroma inconfundabilă atât în suflet cât și pe papilele gustative.

Cafeaua reprezintă pentru foarte mulți dintre noi, acel ceva fără de care diminețile nu au nici un farmec. Aroma ei puternică și fină în același timp, este primul stimul pe care îl vei simți într-o dimineață mohorâtă. Este atât de minunată și are atât de multe de oferit, încât trebuie să cercetezi mult timp până să descoperi cu adevărat valoarea ei.

sursă: secondhelping.com.au

sursă: secondhelping.com.au

O să vă mărturisesc că lucrez într-o cafenea, unde oamenii vin și pleacă. Dar zambetele lor, în semn de mulțumire rămân pe vecie în sufletul meu. Am avut și eu parte, ca oricare dintre noi, de dimineti superbe, zâmbitoare, senine, vesele dar și de unele mai triste, cu lacrimi și suspine.

Oamenii sunt atât de diferiti, încât poți să îți dai seama chiar și prin cum doresc să simtă aroma ei. Mai puternică, mai slabă sau în combinatie cu alte ingrediente.

Ea mi-a oferit atât de multe zâmbete, zâmbete pe care nici nu mă așteptam să le primesc vreodată. Pentru mine este ceva deosebit cum ea, reușește să ofere atâta mister, să ne dea energie pentru întreaga zi și mai ales să fie atât de diversificată.

Am întâlnit oameni veseli, fericiți, morocănoși, încruntați, supărați, dar am citit de pe chipurile lor că în acel moment, în care ea îi învăluie cu parfumul ei, parcă uitau de orice și toată atenția era îndreptată spre ea și numai ea.

Puțini știu că, dacă este consumată cu moderație, este foarte benefică pentru inimă și este primul aliat pentru tratarea bolilor cardiace. În plus, are foarte mulți antioxidanți ce ajută la repararea celulelor din organism.

Fie că o savurezi în intimitatea cămnului tău sau în cafeneaua preferată, această delicatese este singura care îți va oferi o sursă importantă de energie pentru o nouă zi plină de peripeții.

Povestea ei, a cafelei, nu se va termina aici. Voi continua povestea ei și vom învăța lucruri noi despre cafea în articolele viitoare.

De astăzi suntem și pe Instagram! Follow @urbangourmetro!

De astăzi suntem și pe Instagram! Follow @urbangourmetro! credit foto: urbangourmet.ro

Leave a Reply

four + eleven =