ramada brasov

Cum ne definește alegerea cafelei

cafea-alegerea-cafelei

Încercând să-mi păstrez nuanța povestirii mele, așa cum v-am promis data trecută, povestea ei continuă. Astăzi o să vă explic care este rolul ei în societatea noastră, cum se servește, care sunt categoriile ei și ce te definește pe tine prin alegerea pe care o faci atunci când mergi într-o cafenea. Fie că îți place cafeaua sau nu, ea se găsește acasă, la servici, la fiecare pas și asta nu ne mai surprinde având în vedere că este a doua cea mai populară băutură din lume după apă.

Să vă povestesc acum, cum am descoperit cafeaua italiană, în ritmul ei alert și boem.

Prima dată, m-am întâlnit cu ea la colț de stradă. Am observat-o prin ferestrele mari cum își așteptă clienții grăbiți ce o vor savura dintr-o înghițitură. Acest dute-vino de oameni m-a intrigat și am decis să o descopăr. M-am așezat la masa cu vedere spre stradă și am început să studiez băutorii de cafea, savurând și eu la rândul meu un delicios cappuccino.

Italienii sunt cei care au ridicat la rang de artă facerea cafelei, dar sunt și cei care reușesc în timpul în care beau un ristretto, 5 minute maxim, să fie amabili, să povestească cu prietenii sau chiar să își facă planurile de vacanță.

În zilele mele altfel, aleg să beau un cappuccino tocmai pentru că vreau să mă simt specială, și  mă gândesc că pentru acea cafea cineva a făcut o delicioasă cremă de lapte ce a avut răbdare să facă latte art. Vă promit că săptămâna viitoare vom vorbi despre latte art, trucuri, tendințe și despre cum a crescut atât de mult această artă în cafenelele boeme din Cluj.

latte-art-coffee-art

sursă: acupofcoffeeandamuse.blogspot.ro

În continuare, vă voi povesti cum ne definește alegerea cafelei, pe noi, ca și oameni.

Cei care doresc un espresso sunt, de obicei, oameni prietenoși, amabili, cărora chiar le place cafeaua și vor să o savureze simplă și repede.

Oamenii care servesc un espresso americano, sunt cei calmi, simplii, ce doresc să simtă aroma ei, cât mai mult posibil. Espresso Americano este defapt așa cunoscuta “cafeaua lungă cu lapte”.

Doritorii de macchiato sunt mai tradiționali, mai rezervați și mai conservatori de fire. Rareori, aceștia își schimbă tabietul, alegând în loc un cappuccino.

Cei care doresc un latte, sunt aceia care nu se grăbesc niciunde, care reflectă în general asupra anumitor lucruri.

Eu sunt o băutoare de espresso cu lapte, pentru că îmi place să simt tăria și aroma ei, chiar dacă această placere nu ține prea mult timp.

Obișnuiesc să-mi beau cafeaua preferată zilnic și drept vă spun, că nu aș putea începe ziua fără ea.

Iubitorii de cappuccino, în general i-am găsit ca fiind oameni calzi, curioși, ce își savurează  cafeua pe nesimțite, dintr-o singură înghițitură.

Mi se pare foarte interesant cum ea, cafeaua, reușește să adune toți pofticioșii adormiți, dimineața, în același loc, și cum îl mulțumește până și pe cel mai mofturos dintre noi.

sursă: trilulilu.ro

sursă: trilulilu.ro

În toată experiența mea am ajuns să îi cunosc pe toți acești oameni. De-a lungul timpului am întâlnit niște oameni minunați, deschiși și gata de orice provocare, iar asta m-a făcut să simt că fac parte dintr-o familie frumoasă, voioasă, talentată. Tot timpul am încercat să învăț din greșeli și să “fur” tot ce se poate fura, din punct de vedere profesional.

 “Be the best at whatever you are.”, cu vorba asta, una dintre colegele mele, reușește să-mi amintească de fiecare data, că indeferent de ceea ce faci în acest moment, trebuie să dai tot și să fii cel mai bun. Mie îmi place la nebunie ce fac acum, iubesc zâmbetele oamenilor în semn de mulțumire dimineața dar iubesc si cafeaua, pe care încă o cercetez și abia aștept să aflăm împreună cât mai multe lucruri noi despre ea.

Până la viitoarea mea poveste, însă, o să primiți (în zilele următoare) informații despre o degustare de cafea. Nu vă spun mai multe, dar vă ofer un indiciu.

Leave a Reply

seven + eleven =