ramada brasov

Restaurantul Nobori, un colț din Țara Soarelui Răsare

restaurant_nobori_sushi

Da, restaurantul Nobori din Cluj este într-adevăr un “un colț din Țara Soarelui Răsare” care “a prins contur” și s-a metrializat în urmă cu 2 ani, după cum ne-a confirmat managerul restaurantului, Dorin Marchiș. În urma interviului pe care-l vedeți mai jos, am aflat ce însemnă pizza japoneză, cum se construiește meniul Nobori dar și care este politica de fidelizare a clienților.

Când ați deschis restaurantul Nobori și care e conceptul său?

Povestea restaurantului Nobori a început cu mult timp înainte de a se deschide porțile în sens propriu. Cu mulți ani în urmă, am descoperit universul artelor marțiale, am pășit pe calea Aikido-ului și dorința de a cunoaște cât mai mult cultura țării de unde provenea această artă a tot crescut. Am făcut multe deplasări în Japonia și de la un moment dat, gândul că aș putea aduce și în Cluj un colț din Țara Soarelui Răsare a prins contur.

Astfel am deschis Centrul de Artă și Cultură Japoneză și restaurantul Nobori în același timp, într-o însorită zi de septembrie, în 2011. Este un restaurant elegant prin design-ul simplu, care nu abundă în decoruri. Prin faptul că nu este în centrul orașului, ci într-o zonă în care nu sunt multe restaurante, pot spune că cei care ne trec pragul vin special pentru bucătăria japoneză, fie să o descopere, fie să se bucure de ceea ce cunosc deja.

restaurant_nobori_intrare

sursă: facebook.com/nobori.restaurant.cluj.napoca

În meniul Nobori regăsim specialități care nu se întâlnesc în fiecare local cu specific japonez, cum ar fi pizza japoneză. Ce v-a inspirat în alegerea acestor specialități?

Pizza japoneză sau okonomiyaki este foarte populară în Japonia. A nu se confunda cu felul în care este preparată pizza italiană. Blatul pentru okonomiyaki se face din legume, topping-ul se alege în funcție de ce specific vrem să îi dăm: carne de pui, creveți, pește sau doar legume pentru varianta veggie. De asemenea, folosim un sos care se prepară din fructe și legume.

Când construim meniul Nobori, alegem produse care sunt reprezentative bucătăriei nipone, nu neapărat care s-au consacrat deja în România în meniurile altor restaurante cu specific japonez. Sigur că multe produse se pot întâlni în alte locuri, dar acesta nu este criteriul nostru.

restaurant_nobori_meniu_sushi

sursă: facebook.com/nobori.restaurant.cluj.napoca

Ce promoții oferiți clienților dumneavoastră și care sunt metodele prin care vă fidelizați clientela?

Cea mai apreciată zi de către clienții noștri este ziua de vineri pentru că este așa-numita Sushi Day, când multe feluri de sushi au prețuri speciale, reduse cu până la 50%. O altă zi specială este cea de miercuri, când avem oferta All You Can Eat and Drink. Astfel, pentru un preț de 48 de lei se poate servi dintr-un bufet încărcat multe feluri de preparate, atât reci, cât și calde, de la supe, sushi, aperitive, garnituri, carne preparată până la deserturi.

restaurant_nobori_cheese_cake

sursă: facebook.com/nobori.restaurant.cluj.napoca

De asemenea, băuturile sunt din categorii nealcoolice și alcoolice. În afară de acestea două, care sunt de bază și de neclintit, periodic venim cu diverse alte promoții.

Un sistem de fidelizare care a dovedit că funcționează foarte bine este cel de carduri de fidelizare. Avem peste o mie de carduri pentru care aplicăm diverse reduceri în spirit de mulțumire pentru faptul că își petrec mult timp pe terasa noastră sau în interiorul restaurantului Nobori.

Restaurantul Nobori se află în Cluj-Napoca, pe strada Plopilor, numărul 62.

Leave a Reply

nineteen + three =