ramada brasov

A VII-a ediție a Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber. Ziua 1

DSC_0710

Sâmbătă dimineață, în parcarea Polus Center se afla în plină desfășurare Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber. Sincer, am fost tare sceptică, mă așteptam să fie o sărbătoare câmpenească și cam atât, dar si am rămas puțin surprinsă de ceea ce am găsit.

Mi-a plăcut foarte mult prezentarea pe care au avut-o cei de la Livada. Foarte simplă, chic și aeristită. Cred că, dacă în mintea mea aș încerca să îmi imaginez un târg de acest gen, de gătit, cel mai probabil ar avea doar standuri draguțe ca standul celor de la Livada, chiar m-a dus cu gândul la târgurile de toamnă din Fetele Girlmore. Ce mi s-a părut din nou simpatic, a fost faptul că cei de la restaurant Tokyo au avut și figurație, era o fată la ei la stand îmbrăcată in kimono, li s-a părut lor, probabil, că are trasături de asiatică. Oamenii pot avea viziuni foarte diferite.

DSC_0781

Când fețele de masă sunt de prisos, folosiți o pătură

Echipa de gătit din Turcia a venit foarte pregătită, au adus și pături, doar ca le-au așezat sub veselă, sub formă de fețe de masă. S-au gândit probabil că se știu de prea mult timp cu românii ca să mai pretindă altceva, până la urmă eu am fost muțumită, ar fi putut fi așezate pe Răpirea din Serai sau pe Căprioarele la apă.

Recunosc, zona de deserturi mi-a plăcut cel mai tare și nu, nu vă dați coate, nu din cauza că eram grasuță când eram mica, nu furam ouă pe ascuns sa mi le fac cu zahar. Mi-a plăcut mult zona asta, pentru că s-a simțit diferența estitică și asta pentru că erau femei cele care și-au pus amprenta asupra produselor.

DSC_0764

După rețete franțuzești, prăjituri vesele

La unul dintre aceste standuri le-am cunoscut pe Simona Dordea și Roxana Brad, două fete foarte deschise care au stat de vorba cu mine depspre drăgălașele lor prăjituri făcute doar după rețete franțuzesti. În primul rând, erau foarte bune la gust, vreau să spun că în general de câte ori am mâncat deserturi din acestă categorie, adică foarte aspectoase, colorate, cu o tentă vintage de bucătărie a anilor ‘70, tipul desertului pentru ceai și salon, am avut senzația că îmi mâncam păpușile Barbie în combinție cu praf de steluțe norocoase și ce a mai rămas din cina lui Peter Pan. Acestea, în schimb, erau foarte ușoare, se simțeau ingredientele de casă, aveau gust de ,,prăjitura de sâmbătă”, pentru că așa îi spun eu prăjiturii pe care mama o face sâmbăta, da, știu, am fost mereu inspirată.

Fetele mi-au și subliniat lucrul acesta, că folosesc ingrediente de casă, iar ceea ce mi-a plăcut, a fost faptul că au o poveste, că au urmărit până la capăt tema de inspirație franțuzească, rețetele lor, fiind rețete originale franțuzești. Prezentarea lor, din nou, a fost una inspirată, foarte feminină, care le punea în evidență fiecare tip de prăjitură. E ceva diferit față de prăjiturile românești, multe dintre ele, din punctual meu de vedere, avându-și locul pe o carpeta cu Răpirea din Serai.

DSC_0723

Ultima zi a Campionatului

Astăzi a VII-a ediție a Campionatului de Gătit in Aer Liber se continuă, iar mâine voi reveni cu mai multe detalii și impresii despre întraga desfășurare. Dacă aveți timp și poftă de mâncare gustoasă, sunteți așteptați la Polus Center, în parcare, pentru a lua parte la unul dintre cele mai mari evenimente culinare din România.

DSC_0774

Leave a Reply

sixteen + 20 =