ramada brasov

Rucola, amica sistemului imunitar

Salad Rocket - salata de rucola

Rucola este o plantă cu un gust iute-amărui cu nuanțe de nucă și muștar, cu multe beneficii pentru sănătate, mai ales pentru sistemul imunitar. Denumirea de rucola, vine din limba italiană, românii preferând să foloseasca această denumire în detrimentul celei românești – voinicică.

Rucola/Rocket

Precum alte plante si legume, rucola este bogată în minerale (calciu, potasiu, magneziu)  care ajută sistemul osos și la reglarea tensiunii arteriale  și vitamine (A, C, K) importante pentru circulația sângelui. De asemenea, mai conține nutrienți ce au efecte anti-cancer și sunt foarte utili pentru întărirea sistemul imunitar.

În general, această plantă se folosește la salate, pizza și paste, însă italienii o folosesc și la  prepararea lichiorului Rucolino. Rucolino preparareUn lichior specific provinciei Napoli, ce are la bază rucola.

În trecut roquette, cum este numita in Franta, era considerată un afrodisiac, motiv pentru care a fost interzisă în bisericile din Italia în secolul al XII-lea.

Singurul dezavantaj al acestui ingredient este faptul ca are o durată scurtă de viață fiind recomandat să se folosească toată cantitatea imediat după cumpărare.

Foto: Pinterest 

Leave a Reply

one × four =