ramada brasov

O’Noir – Restaurantul care îți stimulează simțurile

Restaurant O'noir

Situat în Montreal, O’Noir este unul din primele restaurante din Canada care îți oferă experiența unei mese autentice, în întuneric total.

Conceptul acestui restaurant a pornit de la Jorge Spielman, un pastor nevăzător din Zurich, care își primea invitații la masă, legându-i la ochi. În acest mod, simțurile le erau intensificate și se puteau bucura în adevaratul sens al cuvântului de toate gusturile și mirosurile. În 1999  pastorul a deschis un restaurant care oferea oamenilor oportunitatea de a experimenta câteva ore precum nevăzătorii. Pe acest principiu merg și cei de la restaurantul O’Noir. De asemenea, proprietarii oferă locuri de muncă nevăzătorilor întrucat o parte din personalul restaurantului (ospătarii) este format din persoane cu dizabilități de vedere.

Atunci când intră în restaurant, clienții sunt întâmpinați de unul din ospătari, ca mai apoi să fie poftiți într-o încăpere luminată pentru a consulta meniul. Pe lângă toate bunătațile din meniu, bucătarul are și niște “surprise meals”. Astfel, clienții care fac această alegere, află ce au în farfurie doar când mănâncă, deoarece masa are loc într-o încăpere în care orice sursă de lumină este interzisă. O idee grozavă pentru cei care vor să petreacă o seară departe de telefonul mobil și activitatea din social media!

Un anumit procentaj din încasările restaurantului ajunge la o asociație locală care ajută persoanele nevăzătoare de toate vârstele să se integreze în societate, fapt ce a crescut popularitatea restaurantului în comunitatea canadiană.

Surprise Starter

Interior ONoir

Cu siguranță O’Noir este un restaurant pentru cei care caută experiențe inedite într-o ambianță plăcută. Noi suntem de părere că merită o vizită!

Foto: Facebook

Leave a Reply

two × 5 =