ramada brasov

Restaurant BLACK TULIP

BlackTulipRestaurant

Interviu cu Valeriu Bologa, General Manager la Black Tulip, Dej.

U.G: Care este povestea acestui restaurant și când a fost el deschis?

Valeriu_Bologa_BlackTulip_ugV.B.: Povestea e foarte simplă: nu exista şi nu există nici astăzi în zonă un restaurant comparabil cu Black Tulip. Noi n-am făcut nimic altceva decât să plusăm ca valoare şi calitate oferta de tip restaurant din Dej şi împrejurimi. Cu o bucătărie mixtă, de tip fusion, am iniţiat, în vara lui 2009, un tip de restaurant care să satisfacă cele mai pretenţioase şi rafinate gusturi. Într-un cuvânt, am adus la Dej un tip superior de gastronomie.

U.G: Care este elementul care vă diferențiază de restul localurilor din Dej?

V.B.:  Elementul care ne diferențiază de restul localurilor din Dej și nu numai, este metoda gătirii – sous vide cooking. Aceasta constă în împachetarea în vid a ingredientelor proaspete și gătirea lor în apă la o temperatură controlată exact. Beneficiile acestei metode sunt conservarea aromei, savorii și a vitaminelor, adică un gust mult mai intens, păstrarea prospețimii, culorii și aspectului și nu în ultimul rând gătirea uniformă a preparatului final.

black tulip

U.G: Se poate vorbi de un profil al clientului Black Tulip?

V.B.: Clientul Black Tulip își dorește o experiență mai rafinată decât ceea ce găsește în restaurantele din oraș, are un nivel de educație crescut, pretenții pe măsură și apreciază preparatele de calitate ale bucătarului nostru șef, domnul Adrian Pop, maestru în arta culinară și multiplu medaliat în concursuri gastronomice naționale și internaționale.

U.G: Cum ajung clienții la dumneavoastră și care este feedback-ul pe care l-ați primit până în prezent?

V.B.: Clienții ajung la restaurantul nostru prin cele mai diverse canale, iar noi suntem mereu în căutarea a noi modalități de a ne face cunoscuți potențialilor clienți. Feedback-ul pozitiv pe care îl primim ne face să credem că cei mai mulți vin datorită recomandărilor prietenilor și a cunoștințelor care ne-au trecut pragul.

Restaurant Black Tulip

U.G: Pentru a satisface mici curiozități inerente printre gurmanzi, vă rugăm să ne dezvăluiți care este preparatul cel mai solicitat în cadrul restaurantului dumneavoastră.

V.B.: Preparatul cel mai solicitat este cel a cărui rețetă este prezentată aici.

Rețeta

escalop foie gras

Escalop de foie gras cu jeleu de campari și sos de cireșe amare – Timp de preparare – 15 minute.

Ingrediente:

  • Ficat de gâscă – 130 gr
  • Campari – 50 ml
  • Agar-Agar – 1 gr
  • Zahăr – 120 gr
  • Zeamă de portocale – 50 ml
  • Cireșe amare – 60 gr
  • Lichior de cireșe – 20 ml
  • Vin de Porto – 20 ml
  • Amidon – 1gr

Mod de preparare:

Escalopul: Ficatul de gâscă se porționează și se frige la foc mare timp de 1 minut pe fiecare parte.

Jeleul: Campari se dă în clocot cu 20 de grame de zahăr, se adaugă Agar-Agar, se lasă la rece după care se taie fâșii.

Sosul: Se fierb cireșele împreună cu lichiorul, vinul de Porto și restul de zahăr, se reduce puțin și se leagă compoziția cu amidon.

Leave a Reply

2 × 1 =