ramada brasov

Interviu cu Vlad Mureșan, Sommelier la Restaurant Graf

salon alb_GRAF2

1. Care este povestea restaurantului Graf și când a fost el deschis?
Vlad_Muresan_Sommelier2V.M.: Restaurant & Delicatessen Graf este deschis la Oradea din iarna anului 2010. Promotorii acestui proiect sunt soţii Mioara şi Florin Portelechi care au acumulat în călătoriile lor prin întreaga Europă o pasiune extraordinară pentru gastronomia de înaltă clasă. Pasiunea lor s-a concretizat într-un edificiu gastronomic deosebit, care ţine cont de cele mai înalte standarde de calitate şi design.

Dar, bineînţeles, cel mai important aspect pentru reuşita unui astfel de proiect este echipa, Restaurant Graf avându-l în bucătărie activ pe Chef Nicolas Delgado, în două rânduri premiat cu câte o stea Michelin şi membru în Academia Culinară Franceză. În prezent Chef Nicolas Delgado este consultant Graf, bucătăria fiind condusă, din 2011, de Chef Ionuţ Lupu, finalist Top Chef România 2013. Ionuţ Lupu a fost promovat Chef după 7 luni în care a fost Sous Chef al lui Nicolas Delgado, perioadă pe care Ionuţ Lupu o consideră definitorie pentru cariera sa.

2. Care este elementul care vă diferențiază de restul localurilor din Oradea și din împrejurimi?

V.M.: Secretul reuşitei în orice domeniu şi cu atât mai mult în domeniul gastronomic, un domeniu atât de complex, este pasiunea. Aceasta ne diferenţiază de alte localuri, pasiunea pentru excelenţă, pasiune reflectată în dorinţa noastră permanentă de a oferi clienţilor noştri în fiecare zi servicii mai bune şi preparate culinare mereu surprinzătoare. Urmând această direcţie, Meniul Graf evoluează în funcţie de sezon, asociind în mod armonios cele mai bune produse locale şi internaţionale, într-o prezentare delicioasă şi elegantă, de fine dining. De asemenea, Cartea de Vinuri este una foarte elaborată, incluzând vinuri premium din întreaga Europă, dar şi Argentina, Noua Zeelandă şi Africa de Sud.

salon visiniu_Graf2

3. Care este feedback-ul pe care l-ați primit până în prezent?

V.M.: Anul 2012 a fost un an în care consecvenţa ne-a fost răsplătită prin introducerea Restaurant & Delicatessen Graf în DiningGuide, cea mai prestigioasă publicaţie gastronomică din Ungaria iar ghidul anual editat de aceasta este recunoscut la nivel european. Restaurantul Graf ocupă în DiningGuide una dintre cele 11 poziţii dedicate celor mai bune restaurante din România. 

4. Care este cel mai impresionant mesaj din Cartea de Onoare și din partea cui a venit?

V.M.: În Cartea de Onoare am adunat într-adevăr foarte multe mesaje din partea oaspeţilor noştri, inclusiv multe vedete precum Loredana Groza, Horia Brenciu, Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern. Ne bucură enorm fiecare mesaj şi toate sunt importante pentru noi, în egală măsură.

În anul 2012 am descoperit pe blogul doamnei Dana Nălbaru, membră a trupei Hi-Q, o adevărată poveste despre experienţa trăită la Graf – a fost una dintre cele mai apreciate recenzii făcute vreodată restaurantului.

salon trabuc_Graf2

Rețeta Saint Jaques Meuniere cu cartofi piure și trufe

Timp de preparare: 20-30 de minute

Saint Jacques meunier, cartofi piure si trufe3

Ingrediente:

  • Scoici St.Jaques pulpă – 2 bucăți de 65 de grame
  • Cartofi – 150 gr
  • Pesto trufe – 5 gr
  • Chivas – 1 gr
  • Unt – 50 de gr
  • Sare – 2 gr
  • Smântână – 30 gr
  • Sos brun – 15 ml

Mod de preparare:

Pulpele de la scoici se prăjesc în unt pe ambele părți și se condimentează cu sare și piper. Cartofii se curăță, se spală, se taie cuburi și se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt fierți se strecoară și se pisează adăugându-se untul, smânâna, piureul de trufe și sare. Piureul de cartofi se pune pe două cochilii de scoică. Deasupra se pun pulpele de scoici și sosul brun. Se decorează cu chivas.

Leave a Reply

six − 2 =