ramada brasov

Topul celor mai influenți bucătari

categorii bucatari

Pentru că de câteva săptămâni v-am obișnuit în fiecare zi de luni cu câte o poveste a unui bucătar care a avut un impact real în universul gastronomic, nu va lipsi nici azi un post interesant pe această temă.

Doar că de data aceasta vă vom împărăși un top realizat de site-ul Klout (specializat în măsurarea impactului în social media) a celor mai influenți chefs în această eră a internetului. Algoritmul după care se fac topurile Klout iau în considerare numărul de fani pe Facebook, de followers pe Twitter, recomandări pe Linkedin șamd. Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât și personajul era mai popular.

Haideți să vedem cum stă treaba în privința bucătarilor:

10. Tom Colicchio, 69
9. Mario Batali, 70
8.  Jay Terauchi, 70
7. Mark Bittman, 70
6. Paula Deen, 71
5. Giada De Laurentiis, 71
4. Anthony Bourdain, 73
3. Jamie Oliver, 75
2. Gordon Ramsay, 76
1. Andrew Zimmern, 78

Avantajul majorității sunt evident show-urile televizate și se pare că cu cât mai …ciudate cu atât mai mare punctajul Klout, pentru că Andrew Zimmern este protagonistul emisiunii Bizzare Food difuzată de Travel Channel.
Sunteți de acord cu lista Klout? Cine credeți că lipsește și mai ales, despre cine ați vrea să citiți mai multe?
2 replies to this post
  1. Grant Achatz de la Alinea si Eric Ripert de la Le Bernardin sunt printre cele mai bune,dar fiind nu au emisiuni nu prea sunt cunoscute de multi.

    • Ai dreptate, Aron. Topul a fost conceput in functie de influenta in online. Probabil Achatz si Ripert petrec mai mult timp in bucatarie decat online ;)

Leave a Reply

one × one =