ramada brasov

“Mojito, you should try it”

reteta mojito

Se vede că ne lipsește soarele și căldura pentru că suntem tot cu gândul la rețete proaspete și verzi de vară. Astăzi vom vorbi despre cocktailul preferat al lui Hemingway pe care-l savura la barul La Bodeguita del Medio din Havana.

Există două versiuni ale orginii acestui cocktail. Unii susțin că a fost inventat de Francis Drake în timpul expedițiilor sale în Caraibe și America Latina. În ani 1500, Drake a folosit aguardiente – un precursor al romului, zahăr, lime și mentă, iar băutura rezultată a primit numele El Draque.

Cealată versiune spune că Mojito a fost creat în Cuba într-un moment în care romul nu era tocmai potabil și trebuia îmbunătățit. Fermierii și sclavii cubanezi adăugau tot ce aveau la îndemână, iar aceste ingrediente au fost chiar sucul de lime, zahărul și menta. Cu timpul, pentru a mai lua din tărie, s-a adăugat și sifon și popularitatea sa a crescut. Haideți să vedem cum îl preparăm:

InIngrediente:

  • o parte rom
  • 3 parti de sifon
  • 10-12 frunzulițe de mentă
  • o jumătate de lime
  • o lingură de zahăr.

Pentru că are o tehnică mai specială, filmulețul de mai jos ne va da explicațiile necesare pentru un cocktail super reușit:

Mojito nu este mixul preferat de barmani și dacă ați urmărit filmulețul vă dați seama de ce – are multe ingrediente și prepararea lui presupune puțin efort (închipuiți-va ce înseamnă o petrecere în care să trebuiasca să-l prepare de zeci de ori). Și când am spus “nu este mixul preferat” am fost îngăduitori, pentru că pentru unii este chiar o corvoadă și cei cu vechime suspină și acum după perioada de dinainte de 2002 când se spune că acest cocktail era o comandă rară. Ce s-a întâmplat în 2002? Pierce Brosnan s-a întâlnit pe o plajă din Cuba cu frumoasa Halle Berry, mai bine zis James Bond s-a întâlnit cu Jinx și i-a oferit un pahar – “Mojito, you should try it” spune el extrem de seducător. “Die another day” este considerat unul dintre motivele pentru care popularitatea acestui cocktail a explodat în 2002. Și nu e prima dată când James Bond lansează un asemenea trend (vă amintiți de Martini?).

Vedeți mai jos celebra scenă din Die another day! Cheers!

Leave a Reply

twenty − 13 =