ramada brasov

Eveniment de deschidere Hora-Feleacu cu invitați de Top!

dragos

Evenimentele s-au ținut lanț pentru noi săptămâna trecută, iar șirul a fost încheiat în mod spectaculos prin întâlnirea cu Chef Dragoș Bercea la deschiderea restauranului Hora-Feleacu.

Dragoș a fost cel mai tânăr participant la prima ediție Top Chef însă a demonstrat că nu vârsta este importantă, ci talentul, pasiunea și numeroasele ore petrecute în bucătărie pentru a pregăti ceva surprinzător. Și întradevăr am fost surprinse. Preparatul cu care ne-a întâmpinat Dragoș a fost un mousse de fois gras cu jeleu de mar copt și turta dulce – preparatul lui preferat de altfel. Nu ne-am dat în lături nici de la terina de somon afumat cu brânza de capră, tartarul de somon cu ou de prepeliță sau pasteta de cerb lopătar cu fructe deshidratate, galantina de pui cu legume sau piftia de curcan în stil asiatic (minunății pe care le puteți vedea în galeria foto de mai jos). Știți genul acela de preparate pentru care renunți la orice dietă? Cu așa ceva ne-am delectat noi întreaga seară!

Meniul semnat de Dragoș și doamna Maria Rusu (chef și manager restaurant Hora) a fost compus și din câteva feluri de salate, sosuri și preparate calde în aceeași notă culinară și nu în ultimul rând un candy bar de la care cu greu te puteai îndepărta.

A fost un eveniment de deschidere ca la carte – cu preparate savuroase și vinuri atent selecționate și prezentate cu măiestrie de Septimiu Crișan și Răzvan Demian.

Hora-Feleacu continuă tradiția restaurantului din Piața Engels și calitățile de care a convins deja publicul clujean se regăsesc și aici. Distanța de Cluj e oricum neseminificativă, iar când vine vorba de asemenea servicii cu atât mai mult, Hora-Feleacu va deveni garanția unui eveniment reușit.

Abia așteptăm o nouă vizită când vom dori să aflăm mai multe secrete din bucătăria doamnei Maria (“cea mai renumită maestră în arta culinară din Cluj”).

Foto : Liviu Rațiu Fotografie

Leave a Reply

four + 4 =