ramada brasov

Călătoria culinară a lui Thomas Keller

keller

Dacă în weekend v-am recomandat (pe pagina noastră de Facebook) o animație foarte drăguță, astăzi trebuie neapărat să facem cunoștință Thomas Keller – unul dintre cei mai influenți Chefs ai lumii și consultant pentru filmul Ratatouille. Cunoscuții afirmă chiar că micul Remy este de fapt întruchiparea pretențiosului și perfecționistului Keller.

Thomas Keller a fost numit “America’s Best Chef” în 2001 de către revista Times, Doctor în Artele Culinare de către o universitate prestigioasă și este singurul Chef de origine americană care, de-a lungul timpului a deținut mai multe restaurante cu câte 3 stele Michelin, fiecare dintre restaurantele sale însă având o prezență constantă în renumitul Top50. Și-a început cariera de tânăr și punctul cel mai important a fost deschiderea The French Laudry, care este și cel mai cunoscut. În acest local, situat în California, Keller și echipa sa a revoluționat bucătăria americană, dându-i note franțuzești clasice și folosind doar ingredientele locale de cea mai bună calitate – o practică nu tocmai la ordinea zilei în acel moment.

Cu 8 restaurante deschise pe întreg teritoriul american, Chef Thomas și-a format echipe bine structurate, care îi împărtășesc devotamentul, tehnicitatea și filozofia. Pentru că o masă bună nu înseamnă doar mâncare și vin de calitate, o masă bună trebuie să fie o adevărată exeperiență prin crearea unei atmosfere potrivite, o servire impecabilă și un local frumos. Keller consideră că o masă excelentă nu este una care te satură ci reprezintă o călătorie care te întoarce la surse de plăcere uitate și în locuri în care nu ai mai fost până atunci.

Sursă foto: http://on.fb.me/XwWf4w

Leave a Reply

5 × 4 =