ramada brasov

Despre René Redzepi și rafinamentul nordic

noma

René Redzepi este unul dintre marii chefi a cărui carieră a început dintr-o fericită coincidență. Era pasionat de fotbal și socializare și nu de cursurile cu pretenții academice, așa că până la urmă a ajuns să facă un curs de gătit. Momentul în care, după doar o săpămână, a câștigat un concurs în cadrul acestui curs, a fost punctul zero al carierei sale și clipa în care s-a născut pasiunea.

A ocupat pe rând diferite poziții în restaurante cu și fără stele Michelin până ce în 2002 dă marea lovitură (deși nu chiar din primul moment). Contactat de maestrul Claus Meyer, se hotărăște să deschidă restaurantul NOMA (Copenhaga). Și dacă nu știați, Noma a câștigat 3 ani la rând titlul de cel mai bun restaurant din lume! La început însă părea un eșec, conceptul localului nu era clar, clienții și specialiștii criticau ingredientele și meniurile neconvenționale, însă după ce Redzepi a început să se concentreze pe specificul nordic, toate piesele puzzle-ului s-au așezat la locul lor, iar în 2008 a primit 2 stele Michelin.

Rene petrece majoritatea timpului creând noi și noi preparate și continuă să promoveze ideea folosirii resurselor locale, filozofie care a dus Noma în doar 6 ani pe culmile gastronomiei.

Leave a Reply

fourteen − ten =