ramada brasov

Degustare Minima Moralia – surpriza unei întâlniri cu arome de excepție

Segarcea

Aseară am avut deosebita plăcere de a luă parte la un eveniment de înaltă ținută, marca Domeniul Coroanei Segarcea și Crama Noastră. În cadrul Casino-ului din Parcul Central, începând cu ora 19:00 ni s-a spus povestea noii game de cupaje de la Segarcea, o gamă cu caracter puternic așa cum îi sugerează și numele.

Minima Moralia este o colecție de vinuri cu nume sugestive – Sinceritate, Onoare, Speranță, Recunoștință, Respect și Dăruire – valorile pe care s-a construit umanitatea, valori asupra cărora am fost invitați să reflectăm în timp ce degustam cele 2 vinuri albe, rose-ul răcoros și cele 3 vinuri roșii care ne-au suprins prin eleganță și rafinament.

Pe lângă surpriza întâlnirii cu cele 6 arome aparte, am avut plăcerea să-l cunoaștem și să-l ascultăm pe marele actor Dorel Vișan care a a onorat evenimentul. I-am cunoscut și pe cei doi antreprenori care au preluat Domeniul Coroanei și i-au readus gloria de altă dată – Cornelia Și Mihai Anghel și nu în ultimul rând, trebuie să o menționăm pe doamna Banga Delia (Crama Noastră) care ne-a făcut invitația la acest eveniment superb.

Cele 6 vinuri, așa cum am putut afla aseară, de la doamna Cornelia și domnul Mihai Anghel sunt “cupaje speciale, baricate și mature, așa cum numai maturitatea știe să șlefuiască un caracter”.

SINCERITATE este un vin alb, sec, din 2011, Cupaj de Viognier Baricat, Viognier Nebaricat, Tămâioasă Românească. Sinceritate a fost premiat la San Francisco Wine Competition cu argint. Iar despre gust putem spune că am detectat note proaspete de citrice și piersici crude.

ONOARE – alb, sec, deasemenea din 2011, cupaj de Fetească Albă, Chardonnay Baricat, Chardonnay Nebaricat, Sauvignon Blanc și Pinot Gris. A câștigat bronzul la festivalul amintit mai sus.

SPERANȚĂ – un roze sec din 2011, cupaj de Pinot Noir roze, Pinot Gris roze și Cabernet Sauvignon roze. Suplu și proaspăt, dominat de fructe albe (cireșe și prune albe și strugure), pentru ca apoi să se facă simțite și aromele de cireșe, fructul pasiunii, rodie.

DĂRUIRE – roșu, sec din 2010, cupaj de Syrah, Cabernet sauvignon și Marselan. A câștigat 3 premii la festivaluri și competiții în 2012 (de 2 ori Argint și un Bronz). Un vin cu totul special, având în vedere că soiul Marselan se mai găsește doar la Domeniile Coroanei.

RESPECT – vinul roșu din 2009, cupaj de Cabernet Sauvignon și Marselan. Respect a câștigat cele mai multe premii (de 3 ori Argint, un Bronz și o mențiune) la diferite competiții internaționale.

RECUNOȘTINȚĂ este un Cabernet Sauvignon, roșu, sec din 2008, de 3 ori premiat, care pare foarte dur la prima impresie, dar această impresie lasă apoi locul aromelor de dulcețuri și fructe răscoapte.

Onoare și Respect au intrat direct în topul preferințelor, însă și despre celalalte 4 avem numai cuvinte de laudă. În concluzie, a fost o seară precum vinurile pe care le-am degustat – armonioasă, condimentată, cu arome surprinzătoare, având ca ingredient de bază pasiunea!

Leave a Reply

seventeen − 11 =