ramada brasov

Alain Ducasse, un chef de 21 stele

profil de chef

Da, nu e o greșeală! Restaurantele deținute de Alain Ducasse totalizează nici mai mult nici mai puțin de 21 de stele Michelin, cea mai importantă distincție din lumea culinară (despre care pregătim un articol chiar pentru mâine!).

Și-a început cariera la 16 ani, a deținut diferite poziții în restaurante celebre din Paris. În 1984 a primit primele 2 stele, iar apoi altele 3 ca și Chef des Cuisines la “Le Louis XV” din cadrul Hotel de Paris din Monte Carlo. A fost pentru prima dată și datorită lui Ducasse, care pe vremea aceea avea 33 de ani, ca un restaurant de hotel să fie distins cu cele 3 prestigioase stele Michelin.

5 ani mai târziu deschide La Bastide de Moustiers, un Inn spectaculos în regiunea Provence din Franța, unde Ducasse se retrage pentru pauze de revitalizare. În 1998 lansează conceptul Alain Ducasse printr-un restaurant în Paris “Spoon, Food and Wine”, iar un an mai târziu publică și prima colecție de rețete.

De la începuturi a fost un mare pasionat și promotor al bucătăriei franțuzești, cum era de așteptat de altfel, iar toată această pasiune s-a concretizat în 2011 în “Collège Culinaire de France”, care are drept scop transmiterea valorilor gastronomice franțuzești.

Nu am menționat toate restaurantele pe măsură ce acestea au fost deschise, dar momentan maestrul Ducasse are 23 de restaurante deschise în 9 țări și să nu uităm și de cele 3 hoteluri (lista completă o găsiți mai jos).

În noiembrie 2012 a ieșit iar în eviedență printr-o grandioasă petrecere aniversară – 25 de ani de la deschiderea restaurantului Louis XV și nu în ultimul rând cei 56 de ani ai săi. Au fost prezenți în jur de 250 de Chefi din 27 de țări, dar un total de 400 de persoane care s-au putut delecta cu preparate regionale rafinate asociate unei selecții extraordinare de vinuri printre care și un Dom Perignon Rose Champagnes din 1995 care nu a fost niciodată scos pe piață. Deși sloganul lui Ducasse este “simple, sain et bon” – simplu, sănătos și bun, festinul din seara respectivă n-a fost nici simplu și poate nu tocmai 100% sănătos, dar cu sigurnață extraordinar de bun.

Cum vă spuneam, găsiți mai jos lista tuturor restaurantelor semnate Alain Ducasse, în speranța că la următoarea vacanță veți ajunge să vizitați cel puțin unul. Recomandarea noastră – Jules Verne, situat în Turnul Eiffel! Chapeau, chef!

FRANȚA

  • Aux Lyonnais
  • Rech
  • La Bastide de Moustiers
  • Benoit Paris
  • Le Jules Verne
  • La Cour Jardin
  • Le Relais Plaza
  • Alain Ducasse au Plaza Athénée
  • L’Hostellerie de l’Abbaye de la Celle

MONACO

  • La Trattoria – Sporting Monte Carlo
  • Le Grill
  • Le Louis XV – Alain Ducasse

ITALIA

  • La Trattoria Toscana

MAREA BRITANIE

  • Alain Ducasse at the Dorchester

STATELE UNITE

  • miX – Las Vegas
  • Adour Alain Ducasse at the St Regis – Washington DC
  • Benoit New York

JAPONIA

  • Le Comptoir de Benoit
  • Beige Alain Ducasse  – Tokyo
  • Benoit Tokyo

CHINA

  • Spoon by Alain Ducasse, Hong-Kong

RUSIA

  • Mix – St Petersburg
ORIENTUL MIJLOCIU
  • IDAM Doha

 

Hotelurile:

  • L’Andana
  • La Bastide de Moustiers
  • L’Hostellerie de l’Abbaye de la Celle

 

 

Leave a Reply

thirteen + 3 =