ramada brasov

Meniu îndrăzneț pentru Sărbători ieșite din tipare

UG2

Crăciunul este unul dintre acele momente dragi mie, în care familiile și prietenii se reunesc pentru a se bucura împreună, pentru a împărtăși din spiritul acestei Sărbători atât de frumoase și nu în ultimul rând pentru a savura preparate delicioase, uitând chiar și pentru o seară de zahăr, grăsimi sau numărul mare de calorii.

Dacă anul acesta vei fi chiar tu gazda și maestrul de ceremonii în cadrul cinei festive din seara de Crăciun, m-am gândit să îți sar în ajutor cu câteva idei speciale, care îi vor surprinde într-un mod plăcut chiar și pe cei mai pretențioși dintre invitați. Pentru aceasta, am luat legătura cu Ioan Fatol, Chef la restaurantul Marco Polo din incinta City Plaza. Dânsul a creat pentru cititorii Urban Gourmet un meniu savuros, o combinație de arome surprinzătoare și texturi fine care vă vor încâta cu siguranță!

Uităm de tradiționalele aperitive și servim la recomandarea maestrului Ioan Fatol un mix de gustări reci:

  • Icre de Manciuria pe andive
  • Terină de fois gras
  • Crostini cu guacamole si creveți
  • Roșii cherry umplute cu cremă de brânză de capră
  • Pulpe de prepeliță crocante aromatizate cu trufe
  • Tartar de somon pe lime
  • Anghinare cu mousse de păstrăv
  • Măsline Kalamata
Servim un pahar de vin bun în așteptarea următorului fel, o gustare caldă de această dată - Rondele de sturion cu spumă delicată de lămâie, servite cu noisette de cartofi aromatizate cu wasabi. După acest preparat special, un sorbet din flori de soc este perfect pentru a pregăti papilele gustative pentru următoarea surpriză culinară.

 

Nimic nu este mai bun în acest sezon atât de friguros decât o supă care să ne încălzească și să ne trezească pofta de povești în jurul mesei de Crăciun. Propunerea Chef Ioan Fatol este un consomme de rață de inspirație franțuzească.

 

După un mic moment de respiro în care mai savurăm un pahar de vin și poate desfacem câteva cadouri, e momentul felului principal să-și facă spectculoasa apariție – Piept de rață servit cu un piure fin de dovleac plăcintar și un mousse de varză roșie. 

 

Și pentru că nicio masă nu e cu adevărat desăvârșită fără desert, un bavarois din brânză (neaparat proaspătă) de vacă și zmeură va încheia cu succes acest festin special.

 

Mulțumim maestrului pentru aceste propuneri care vor da o notă de eleganță mesei noastre de Crăciun și care ne vor încânta cu siguranță musafirii!

 

Leave a Reply

one × two =