ramada brasov

Toulouse

Toulouse Cluj 7

Încă de când au apărut în Cluj am spus că e „THE place”. Și spun asta în primul rând datorită designului. Nu există nimic asemănător (sau cel puțin nu știu eu). Podeaua, scaunele, atmosfera creată prin muzică și lumini e incomparabilă.

Barul e impecabil. Și trebuie să recunosc că nici cu referitor la personal nu am de comentat pentru că de fiecare dată când le trecem pragul și ne așezăm la bar sunt la fel de simpatici și de primitori  (a se consemna Ionuț că am scris și despre tine, da?).

Scriu la plural pentru că Toulouse e locul în care o dată pe săptămână mă întâlnesc cu doamnele pentru a povesti de-ale noastre. Și recunoaștem împreună că n-am găsit un loc mai bun pentru micile noastre bârfe și că putem declara deschis că Cosmopolitanul de la Toulouse nu poate fi egalat.

Cât despre mâncare, n-am avut plângeri și nici n-am trimis niciodată mâncarea înapoi la bucătărie. Recunosc că m-a supărat sosul de guacamole la un moment dat și că n-am fost prea impresionată de-al lor tiramisu din meniul de vară (dulce dom’le, prea dulce) dar în rest îmi plac foarte foarte mult pastele lor și meniul acela uriaș de cocktailuri în care efectiv te pierzi (noroc de Ionuț care ne mai face recomandări).

Cam atât despre Toulouse. Chiar nu știu ce v-aș putea scrie mai mult. Să-i vizitați vă rog. Să stați la bar și să vă bucurați de-un timp frumos alături de persoanele dragi. Frumos, frumos, foarte frumos.

Cu drag, Alexandra Crăciun

 

2 replies to this post
 1. Cred ca ar trebui sa verifici Bordello din Centrul Vechi din Bucuresti.
  Toulouse e o copie. O fi facut bine, dar este o copie.
  Podea, canapele, tablouri pe pereti, pozitionarea barului…..
  Chiar si numele daca e sa te gandesti este inspirat de Bordello. Acolo tablourile sunt cu poze din epoca in care artistul Lautrec facea afisele pentru localurile din Paris, etc
  Si asemanarile merg mai departe…..

  • Multe dintre barurile și restaurantele din Cluj și-au găsit inspirația în teme deco care se regăsesc la rândul lor în București sau în alte orașe. Tolouse Cafe-Brasserie rămâne unul dintre locurile preferate ale clujenilor mai ales datorită poziției centrale, clienții în majoritatea lor, fiind clineți vechi. Până la urmă, între multe alte bistrouri deschise în ultima perioadă, din punctul de vedere al designului, Tolouse menține elementele de mobilier și stil potrivite. Eu una aștept cu interes un bistro care să urmărească povestea din picturile lui Degas. Acolo cu siguranță s-ar putea pune punctul pe ”i”. :)

Leave a Reply

4 × five =