ramada brasov

Must see – top 3 restaurante din Roma

Convivio di Troiani

Fortunato al Pantheon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locuri confortabile, sală spațioasă, neaglomerată, servire profesională, dar prietenoasă în același timp – acestea ar fi câteva motive pentru a vizita  Fortunato al Pantheon.  Celălalt motiv pentru care chiar ar trebui să ajungi la restaurantul italian este diversitatea delicioaselor preparate. Clasic italienesc, meniul oferă o varietate de paste (spaghetti alle vongole sau trufe albe cu tagliolini), pește (preparat de asemenea în stilul tradițional) și vinuri. În plus, în fiecare zi poți alege din lista de sugestii a bucătarului feluri simple, precum chifteluțe cu anghinare. Restaurantul are o listă bună de vinuri, cel al casei poate fi considerat și el . În călduroasele luni de vară, clienții pot servi masa și pe terasă.

Ditirambo

Micuțul restaurant din apropierea Campo dei Fiori, este un local drăguț, primitor și prietenos, cu un decor stilat (tavan de grinzi și arcade de piatră). Este locul ideal de a lua masa, în special în timpul căldurii copleșitoare a lunilor de vară – este mai răcoros, iar lumina intră mai puțin în sala de mese.

Meniul celor de la Ditirambo este o combinație de specialități romane precum cacio e pepe (paste cu brânză de oaie pecorino romano cu piper negru) cu inovații interesante, printre care se numără  felii subțiri de cartofi cu brânză fondue și felii de trufe negre.

De asemenea, se mai pot degusta delicioasele timbale cu vinete și diferite specialități din alte regiuni ale Italiei. Lista de vinuri este excelentă, iar prețurile sunt corecte. Restaurantul mai are și o colecție de  mini-sticle de vin, impresionant de bună.

Responsabilă pentru proaspetele paste pe care le face în fiecare zi și pentru delicioasele deserturi din meniu este signora Antonia.

Convivio di Troiani

Convivio a fost deschis în 1990 de cei trei frați Troiani, Massimo, Giuseppe șiAngelo. Astăzi, este considerat a fi unul dintre cele mai bune restaurante din oraș. Localul are parte de o clientelă selectă care alege restaurantul pentru a-și petrece momentele speciale în frumoasele și elegantele încăperi. Meniul se compune dintr-un amestec captivant de nou și vechi. Multe dintre felurile tradiționale romane au o nouă savoare – câteva exemple: oxtail deozsat cu piure de țelină, combinații între ingredientele de sezon cu panaș realizate de Angelo. Varianta jumătății de meniu este o idea foarte bună care încurajează oamenii la crearea propriului meniu și savurarea cât mai multor preparate. Majoritatea vinurilor de excepție se regăsesc pe lista restaurantului, iar Massimo oferă încântat sugestii în ceea ce privește diferitele tipuri de vin potrivite pentru variatele feluri comandate de clienți.

Leave a Reply

twenty − 13 =