ramada brasov

Top 3 restaurante berlineze – eleganţă, longevitate şi exclusivism

Florian

Ganymed este un restaurant popular printre berlinezi şi nu numai, un loc elegant unde poţi lua cina după o ce ai vizionat o piesă de teatru. Ganymed se situează în estul Berlinului şi se poate mândri cu longevitate, mâncare bună şi servire excelentă. Milioane de oameni au trecut pragul restaurantului, bucurându-se de porţiile generoase servite. Localul care a supravieţuit Războiului Rece, este împărţit în  două spaţii, dintre care unul cu vedere la râul Spree. Câteva dintre delicatesele meniului sunt: ficat de gâscă Terrine, şniţel, midii în sos choron şi piept de fazan împachetat în şuncă Black Forest. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schwarzenraben

Restaurant (exclusiv) italian, Schwarzenraben este considerat şic de catre clienţii săi care vin aici să aibă parte de privelişti frumoase, dar şi să fie observaţi. Localul are doi fraţi italieni care prepară  reţete originale italieneşti, iar felurile delicioase de mâncare sunt servite în confortabila şi spaţioasa încăpere. Decorul nu este tematic sau atractiv în vreun fel anume, dar este locul ideal de petrecu timpul în Berlin, fie că iei cina la etaj sau te relaxezi cu un cocktail în mană la barul de jos. Printre specialităţi se numără bibanul de mare la cuptor între felii de vinete, carne de mistreţ cu ciocolată sau gnocchi cu cârnaţă şi măsline verzi. Bucătarul localului susţine că ştie 150 de feluri de-a prepara peştele şi că foloseşte 20 de tipuri diferite de salam în prepararea mâncărurilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Florian

Timp de mai mult de 20 de ani, Florian a fost privit ca unul dintre restaurantele de top ale binecunoscutei pieţe Savignyplatz, oferind în fiecare zi alt meniu bazat pe bucătăria şvăbească, cu o subtilă tentă ale specialităţilor franţuzeşti. Faimosul fel de mâncare a restaurantului este: cârnaţi la grătar Nurenberg şi varză acră. Atmosfera relaxantă şi prietenoasă atrage o clientelă selectă (artişti, scriitori şi oameni de film) care ajunge seara târziu şi pleacă chiar la orele dimineţii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 reply to this post

Leave a Reply

13 + twelve =