ramada brasov

Maimuţele japoneze – ospătarii ideali

Monkey

Cum ar fi ca mâncarea comandată la un restaurant să-ţi fie adusă de un ospătar mai puţin obişnuit – unul cu uniformă, dar şi cu blăniţă şi mult chef de joacă? De asta vei avea parte dacă vei ajune în nordul oraşului Tokyo, mai concret în Utsunomiya.

Restaurantul japonez Kayabukyia Tavern a constituit o atracţie internaţională încă din anul 2008 când au apărut în media din lumea întreagă diverse ştiri şi filmuleţe care au ajuns şi pe platforma YouTube.

Maimuţele macac au fost dresate să-şi îndeplinească cu seriozitate treaba, astfel încât servirea să  fie pe placul tuturor, fie că este vorba de mânuirea sticlelor de băutură sau a mâncării fierbinţi. Patronul localului,  Otsuka, declară că cele două maimuţe, Yat-chan şi Fuku-chan, lucrează de doi ani în restaurant şi nu au ture mai lungi de două ore pe zi ( conformându-se legilor japoneze privind animalele). Cei doi angajaţi au învăţat meseria privindu-l pe Otsuka cum se ocupă de local şi în scurt timp au trecut de la a fi animale de companie, la angajaţi permanenţi ai localului.

Kayabukyia Tavern este un restaurant tradiţional japonz, de tipul “sake-house restaurant”.

Sursa fotografiilor aici

Leave a Reply

14 + thirteen =