ramada brasov

Răzvan de la Pig and Pepper

Pig and Pepper 1

Sunt unii oameni care fac pasiune pentru mâncare. Nu mă refer la acea pasiune de a mânca, pe care mulți dintre noi o “explorăm”, ci la pasiunea de a găti, de a găsi o conduită a gusturilor în așa fel încât să stimuleze papilele noastre gustative, în anumiți parametri de context. Clujul este un oraș în care unele restaurante excelează în ceea ce privește arta culinară.

De fiecare dată când apare un restaurant nou, cu toții avem tendința de a-l privi cu scepticismul clientului exasperat de prețuri mari și calitate mai mult sau mai puțin îndoielnică. Suntem avizi după mâncare bună și multă, iar pe nota de plată așteptăm mereu o reflexie corectă asupra a ceea ce am consumat.

De data aceasta, curiozitatea mea s-a oprit asupra unui restaurant proaspăt deschis în Cluj. Se numește Pig&Pepper și am vrut să vă relatez și vouă avant-premiere o trecere în revistă a așteptărilor pe care ar trebui să le avem vis-a-vis de acesta. Mai jos avem un interviu pe care i l-am luat lui Răzvan, protagonistul din culisele restaurantului.

Îți voi adresa o întrebare în stilul direct care mă caracterizează, fără niciun fel de conotație ofensatorie, dar care va satisface dilema multor clujeni, și nu numai: Încă un restaurant scump în centrul Clujului?

Nu, este un restaurant în care veți găsi mâncare gătită corect la un preț care să reflecte corect calitatea și cantitatea din farfurie. Aș putea să-ți spun mai multe, dar prefer să invit clienții la restaurant ca să se convingă.

Atunci când te gândești la semnificația sintagmei Pig&Papper, probabil majoritatea dintre noi ne-am gândi la o gamă de meniuri bogate în calorii. Ne confirmi sau ne infirmi bănuiala?

Și, și.
Meniul e scurt, dar variat, iar dacă avem un preparat cu multe calorii pe partea de carne, atunci cu siguranță garnitura va contrabalansa caloriile pentru a avea o farfurie echilibrată. Cert este că nu lăsam pe nimeni să plece flămând de la noi.

Prin ce se va distinge restaurantul tau? Care sunt preparatele care ne vor putea stimula papilele gustative?

Începând cu decorul și terminând cu toate preparatele, atât din meniu, cât și de pe tabla de specialități, totul se află într-o armonie perfectă pentru a permite clienților să se simtă bine la noi.
Vă pot dezvălui că, cârnații făcuți în restaurant sunt după o rețetă de familie, veche de aproximativ 100 de ani, moștenită de la bunicul meu.

Este un lucru demonstrat faptul că majoritatea clienților în general, preferă preparetele proaspete. Cum vei reuși să satisfaci această cerință?

Tocmai din acest motiv n-avem un meniu foarte bogat. Meniu de bază simplu, pentru a avea preparate proaspete și avem in plus tabla de specialități pe care, în funcție de ceea ce găsim proaspat și atractiv, concepem preparate noi, pentru a nu plictisi clienții.

Care este profilul clientului perfect căruia i se adresează Pig&Pepper?

Îmi doresc clienți care sa aprecieze mâncarea gătită corect, băuturile asociate, atmosfera prietenoasă și concepută special pentru a se simți bine și muzica aleasă în tandem cu întregul concept.

Există o corelație între design-ul interior al restaurantului și profilul său?

Am încercat și sper că am și reușit să corelăm armonios toate simțurile, atât în ceea ce privește decorul interior și conceptul în sine, cât și design-ul care ține de aspectul felurilor de mâncare, așezate pe farfurii. Ne bazăm simplitate, în esență, și pe importanța detaliului în tot ceea ce facem.

De ce să venim la Pig&Pepper?

În primul rând pentru a mânca.
În al doilea rând tot pentru a mânca
…putem continua tot așa, restul e can-can :)

Pentru a petrece în compania unor vinuri atent asociate meniului, și nu în ultimul rând, pentru a-l cunoaște pe Gustavo :)

Câteva lucruri suplimentare despre Răzvan, omul din spatele conceptului Pig&Pepper:
– prima dată când a făcut ochiuri, au ieșit scrambled
– prima pizza a făcut-o după o rețetă spusa prin telefon
– i-a plăcut dintotdeauna să gătească și să mănânce bine.
– primul bucătar cu care a avut contact i-a sugerat să nu încerce să devină bucătar pentru că e prea greu. (însă nu s-a lăsat descurajat, și bine a făcut!)
– îi place să mearga la cățărat în superbii munți ai patriei noastre, atunci când timpul îi permite.
– condimentul lui preferat este piperul! (vă surprinde cumva?:)

Un aspect bonus, care v-ar putea interesa: Fetelor, pot să vă spun că am mai aflat că nu puteți să-l luați acasa, pentru că are o iubită cu care împărtășește puținul timp liber rămas înafara restaurantului :)

cu poftă,

Geta Ungurean

 

Leave a Reply

three × four =