ramada brasov

Pig and Pepper

Pig and Pepper 2

Nu știu exact în ce context am auzit prima dată de Pig and Pepper dar un lucru e sigur: auzisem prin intermediul paginii de Facebook, chiar înainte de a se deschide restaurantul. Ca om de comunicare, am urmărit cu interes activitatea lor dintr-un motiv foarte solid: au reușit să creeze un mic „buzz” înainte de a deschide ușile noului bistro.

I-am urmărit încă de la primele fotografii postate și aveam o curiozitate cumplită de a afla cine s-a ocupat de pagina lor. Și… surpriză! Răzvan, bucătarul și unul dintre propietari, este cel care a reușit să crească această pagină de Facebook. Om care nu e „specialist Social Media” și care a reușit să intuiască foarte foarte bine ceea ce înseamnă comunicarea și un branding bun. Spun asta pentru că denumirea restaurantului și conceptul tot lui îi aparține, un mare mare plus în contextul restaurantelor clujene.

Și dacă tot vorbim de ceea ce există în Cluj, Pig and Pepper e ca o floare cu petale în mai multe culori într-un spațiu în care toate florile sunt de o singură culoare (chiar dacă designul duce mult spre ideea de simplu, alb, elegant – înțelegeți metafora).  Pig and Pepper are o personalitate. Oamenii de acolo știu foarte clar ce clienți își doresc, care e direcția în care se îndreaptă din punct de vedere culinar, care sunt limitele de design, ș.a.m.d.

Totul e aranjat la perfecție, mici pete de culoare și o atenție deosebită către detalii. Atmosferă liniștită, calmă și plină de energie pozitivă. Curat, simplu și elegant, fără prea multe pretenții.

Chiar dacă l-am vizitat atunci când încă nu erau foarte mulți oameni în restaurant (fotografiile cer sacrificii) îl văd ca pe un loc în care dacă vrei să mănânci vineri seara, trebuie să-ți faci rezervare de miercuri.

Mic și prietenos, acest bistro va avea seara acel „zumzet” al oamenilor veseli ce servesc un pahar de vin alături de prieteni și de oameni dragi, dimineața acea liniște profundă și liniștitoare perfectă pentru programarea întâlnirilor în agendă și la amiază acea agitație a oamenilor care au venit să mănânce ceva sănătos.

Că tot vorbeam de mâncare, am încercat supa de roșii și conform spuselor Getei, există un risc foarte mare să mâncați și din porțelan din dorința de a savura fiecare strop rămas :) Un lucru e clar: cea mai bună supă din oraș. Trebuie să o încercați.

Cât despre porția de mai jos… mai pot spune ceva? Pe lângă faptul că nu am reușit să termin nici măcar jumătate din ea, combinația de miere și cine știe ce ingrediente secrete m-au făcut să cred că acesta va fi produsul preferat al bărbaților care vor călca pragul restaurantului. Cu burtica plină lucrurile vor fi mult mai simpatice :)

În concluzie, vă recomand cu mare drag și cu toată obiectivitatea posibilă să le treceți pragul. Pentru o vorbă, pentru o masă bună și pentru un loc care nu se aseamănă cu nimic din Cluj. Apoi să vă întoarceți la noi și să ne certați dacă ce-am scris nu a fost conform cu realitatea, pentru că eu îmi pun cuvântul la mijloc.

Cu drag, Alexandra Crăciun

PS: un mic interviu luat de Geta la fața locului puteți urmări aici

1 reply to this post
  1. Intram sambata pe la orele 15. Suntem doar noi. E un local micut, curat, intim. Scaunele de lemn imi amintesc de scoala, sunt incomode, daca vrei sa stai ore-n sir. Insa, auzisem ca mancarea este foarte buna. Asa a si fost. Comandam diverse, eu paste de orez cu porc si legume asiatice cu sos soia. Mirobolante senzatii pentru papilele gustative, multe arome, dulci-sarate, legumele usor crocante. Portia generoasa. Ca sa ii pun capac, comand un desert, tort cu mar, mar copt din belsug, cu frisca langa. Aducea a tarta tatin, preferata mea. Voi reveni.

Leave a Reply

1 × five =