ramada brasov

Complex Casa de Vis

Complex Casa de Vis 2

Pe principiul „înainte de a ne lăuda cu vederile din străinătate, mai întâi să ne uităm la minunățiile din ograda proprie”, am mers anul acesta în concediu în România. Deva, Transalpina, Dunăre și așa mai departe. Din cei peste 1500 de km parcurși, spre surprinderea și dezamăgirea mea, pot să scriu doar despre un sigur loc care m-a impresionat din punct de vedere culinar.

Recunosc că n-am făcut o cercetare privind restaurantele pe care aș fi putut să le vizitez ci am mers mai mult pe recomandările localnicilor și a prietenilor. Însă din păcate am rămas dezamăgită de serviciile și de pretențiilor „patronilor” de restaurante. Poveste lungă, n-are rost să o dezbatem acum.

Cert este că, dintre locurile în care am poposit, complexul Casa de Vis m-a impresionat. Nu în comparație cu celelalte ci pentru că pur și simplu este un loc frumos, îngrijit, cu servicii ireproșabile și cu o atmosferă foarte reușită. E genul de loc din care efectiv nu îți vine să mai pleci. Încă nu au (și) unitate de cazare însă în momentul în care aceasta va fi finalizată eu o să fiu primul client.

O oază de verdeață, cu multe detalii ambientale foarte frumoase, un loc foarte îngrijit și potrivit în peisaj. fără opulența specific românească ci dimpotrivă cu stil și plin de personalitate, restaurantul m-a surprins plăcut și mi-a lăsat o impresie mai mult decât pozitivă.

Mi-au plăcut toate: mesele, curățenia și amabilitatea personalului însă cel mai mult mi-au plăcut detaliile și elementele de decor specifice românești pe care le-au adunat. O colecție destul de impresionantă și pe care am încercat să o surprind cât mai bine în fotografii:

Cât despre mâncare și meniu: numai de bine. Ciorba de burtă făcută așa cum trebuie (la câte experiențe negative avuserăm chiar ne gândeam să renunțăm la ideea de a mai mânca o ciorbă de genul), bulz delicios, iahnie de fasole și toate nebuniile cu care ne-au obișnuit restaurantele cu profil tradițional românesc. N-aș avea ce să comentez, vă spun sincer. Fotografiile vorbesc de la sine, eu pot doar să vă garantez că au fost la fel de bune pe cât au ieșit în fotografii. Delicioase.

Așadar, când ajungeți la Aninoasa în județul Mehedinți să le faceți o vizită și să ne spuneți dacă v-a plăcut. :)

Cu drag, Alexandra Crăciun

 

Leave a Reply

5 × 4 =