ramada brasov

Roadtrip și recenzie la Vârtop

Piatra Graitoare Vartop 4

Pentru că Geta avea o întâlnire aproape de pârtia de la Vârtop (Arieșeni) am hotărât să combinăm utilul cu plăcutul și să facem un roadtrip primăvăratic ca să ne bucurăm de anotimpul cald. Chiar dacă drumul din Cluj până la Vârtop nu e unul dintre cele mai grozave ci dimpotrivă, s-ar putea să vă supere puțin gropile și denivelările, peisajul este superb și dacă aveți noroc de o zi călduroasă (cum am avut noi) aveți toate șansele să se transforme într-un roadtrip de vis.

Eu nu sunt o fană a sporturilor de iarnă ( nici alegerea ținutei nu a fost printre cele mai inspirate – cele 17 grade de la Cluj m-au ajutat) însă îmi place foarte mult să privesc oamenii de pe pârtie și copii care se joacă prin zăpada. E o adevărată bucurie să-i vezi încercând să meargă pe skiuri, căzând și râzând ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, jucându-se cu câinii și tratând totul cu o naturalețe excepțională.

Energia pe care ți-o poate transmite un loc în care oamenii sunt relaxați, fără gânduri legate de business sau liste „to do”, e suficientă pentru o lungă perioadă de timp. Fără bădărănie și măști, i-am văzut pe acei oameni bucurându-se cu o simplitate pe care mi-ar plăcea să o văd și în alte locuri.

Și pentru că nu se putea un roadtrip fără încercări culinare, am ales una dintre cabanele zonei pentru a lua masa: Piatra Grăitoare.

Despre designul restaurantului, n-aș putea să vă spun că iese foarte mult din comun, e ceea ce te-ai aștepta într-o zonă montană: accente tradiționale, farfurii din ceramică și mese obișnuite din lemn masiv. Genul acesta de localuri au un trafic suficient de mare cât să nu pună accentul pe aspect cât pe mâncare și modul de servire a acesteia.

Eu am încercat varza călită cu afumătură însă n-aș putea spune că am putut să mănânc tot. Carnea era mult prea grasă pentru gustul meu și varza era prea sărată. În plus, mă așteptam ca felul acesta de mâncare să fie pregătit împreună, așa cum se obișnuiește prin alte zone.

Mămăliga cu brânză și smântână e o încercare „de siguranță”, cu asemenea preparat e greu să dai greș și se pare că nici de data aceasta nu ne-am înșelat :)

Din păcate eu nu le-aș mai călca pragul, nu m-au convins deloc și cred că mai au multe de îmbunătățit. Pe ascurt:

+ pentru ciorbă și modul de prezentare a ei
+ prețuri
– Varza prea sărată
– Afumătura care de fapt nu era afumătură
– Servire și personal

Cu drag, Alexandra Crăciun

 

 

Leave a Reply

14 + one =