ramada brasov

Invitație de la Vlad Mureșan

Pensiunea Clasic - Cina coreeana 7

Așa cum vă spuneam și pe Facebook, zilele trecute am inaugurat o nouă categorie și am dat startul unei serii de articole semnate de sommelierul Vlad Mureșan.

Vlad este unul din cei mai bine cotaţi somelieri din România, genul de om care reușește chiar de la primele conversații să-ți transmită din pasiunea pe care o are pentru vinuri. Mai mult decât atât, dacă l-ai întreba ce-i place cu adevărat probabil răspunsul primit s-ar asemăna foarte mult cu ceea ce ne spune în fiecare zi și cu ceea ce a declarat ziarului Adevărul: „Vinul îmi ocupă cea mai mare parte din timpul liber. Dacă e să citesc o carte, tot despre vinuri citesc şi nu un roman. Îmi place să primesc vinuri şi de ziua mea, chiar dacă nu sunt, întotdeauna, cele mai bune“.


Și pentru că îi plac lucrurile bine făcute, înainte de a critica pe alții și-a exprimat dorința de a găti pentru cititorii Urban Gourmet: să asocieze mâncarea cu vinul și vinul cu mâncarea. Astfel, a propus echipei Urban Gourmet să scrie despre o degustare gastro-oenologică organizată de el, pentru ca astfel să-și exprime gustul mâncării prin vin.

A ales și un vin preferat (înainte de a și ce va găti), iar noi (Geta și eu) vom afla la cină cu ce preparat o să îl asocieze. Este vorba despre o Tămâioasă Românească 2011 – Budureasca pe care abia așteptăm să o degustăm.

Și pentru că avem un meniu deja stabilit, dorim să vă deschidem apetitul și simțurile prezentând care este acesta, urmând ca pe data de 29 martie să vă prezentăm articolul complet :)

Antreu rece:
Salată mediteraniană cu piept de rață afumat în casă, ou de prepeliță și sos de citrice.
Antreu rece:
Duo tartar: somon proaspăt, somon fume acompaniat cu caviar
                      caprioară cu pralina din brânză de capră și fulgi de parmezan
Preparat de bază:
Mușchi de vacă argentinian afumat în lemn de brad, piure de anghinare și ravioli umpluți cu mascarpone și legume mixte.
Desert:
Înghețată la cuptor, flambată cu coniac.

Cum vi se pare? V-am stârnit curiozitatea? Dacă aveți întrebări sau sugestii pe care doriți să i le transmiteți, așteptăm comentariile voastre. Cât despre noi… papilele noastre gustative abia așteaptă asemenea răsfăț :)

Cu drag,
Alexandra Crăciun
1 reply to this post
  1. Sugestie simpatica: masa ar fi “mai” completa daca ar fi luata in 4 :) Mai multe pareri, mai multe idei, feedback mai bogat si inca o persoana fericita cel putin din punct de vedere gustativ, sa zic asa. Meniul suna senzational. Pofta buna!

Leave a Reply

3 × one =