ramada brasov

Cafe Wien Sibiu

Cafe Wien Sibiu 3

N-aș putea să vă explic cu argumente raționale de ce îmi place atât de mult Cafe Wien. Vorbesc desigur despre cafeneaua ascunsă undeva pe străduțele Sibiului, retrasă din fața agitației turistice și cunoscută poate mai mult de către localnici.

Am descoperit-o în una dintre plimbările acelea specifice omului care vizitează pentru prima dată Sibiul: fermecat și atras (poate) de frumusețea micului oraș și de asemănările izbitoare cu cele europene. Cafe Wien nu e dintre cele mai moderne, dintre cele mai cochete sau mai deosebite locuri pe care le-am vizitat dar are acel je-ne-sais-quoi care mă duce cu gândul la seri alături de prieteni vorbind cu melancolie despre „la belle epoque” sau despre autorii romantici ai secolului al XVIII-lea.

Cafeneaua încearcă să aducă „un pic de Viena în Sibiu” sau altfel spus o parte din ambiența specifică a cafenelelor din Viena. Prin decorațiuni, prin preparate, prin modul de abordare a clienților, prin evenimentele pe care le organizează. Veți găsi în meniul lor specialități vieneze, dulciuri și alte minunății, însă dacă ar fi un motiv pe care al trebui să-l alegeți această cafenea și nu alta, v-aș sugera să-i treceți pragul într-o seară de vineri cu câțiva prieteni alături pentru atmosfera pe care o veți găsi acolo.

Pe timpul verii puteți să stați pe terasă ascultând muzică de pian (nu știu dacă de fiecare dată e domnul respectiv acolo însă weekendul acesta l-am surprins și în fotografie) și admirând Biserica Evanghelică (un amplu edificiu în stil gotic, ridicat în secolul al XIV-lea) de la foarte mare apropiere.

Din punctul meu de vedere cu siguranță le voi trece pragul de fiecare dată când voi merge în Sibiu. Pentru înghețată și pentru amabilitatea oamenilor, pentru muzică și pentru atmosferă. Voi le-ați trecut pragul? Cum vi s-a părut?

Cu drag,
Alexandra Crăciun

Leave a Reply

eight + eighteen =