ramada brasov

Bricks

Bricks 5

Chiar înainte de a apărea Bricks pe lista restaurantelor, vorbeam cu Anca despre cât de necesară este apariția pe piața clujeană a unui local în care să poți merge la o întâlnire de afaceri fără să-ți faci griji că spațiul este prea mic, că e prea fum, că e gălăgie sau că experiența culinară nu ar fi dintre cele mai reușite.

Bricks este ceva mai mult decât atât. Și nu spun asta pentru că e nou deschis și pentru că la început toate lucrurile par mai frumoase decât sunt în realitate. Am avut ocazia să le calc pragul deja de mai multe ori și tot ce pot să spun este că au venit cu un concept elegant și foarte bine gândit.

Designul este simplu și elegant, ambianța și toate elementele de decor te fac să te simți într-un spațiu în care poți să-ți iei masa de prânz și în același timp să revii seara cu prietenii pentru o discuție. Nu-ți dă senzația unui spațiu rece ci dimpotrivă, au reușit să transforme vechiul beci într-un restaurant cald și primitor. Eu abia aștept să-mi iau masa pe terasa de deasupra Someşului (cu speranța că poate se vor face demersuri pentru a curăța și râul).

Mi-a plăcut foarte mult ideea de meniu sub formă de table pads și cel puțin interesant modul în care ți se oferă meniul cu desertul. Veți găsi la ei o secțiune specială pentru vegetarieni, una pentru amatorii de grill, una pentru cei care doresc ceva din bucătăria internațională și recomandările casei.

Ceea ce vă recomand cu mare drag la o primă vizită, este secțiunea de gourmet care vă oferă combinații inedite și în același timp delicioase, perfecte pentru o expriență culinară de neuitat.

Eu am servit pulpă de curcan confit cu polenta și mentă (34 lei): cu alte cuvinte o mămăligă delicioasă, cremoasă și dulce într-o combinație perfectă cu prospețimea mentei și consistența cărnii de curcan. Având în vedere dimensiunile porției, n-am reușit să o termin, cu siguranță e un pic mai mare decât poate consuma o doamnă/domnișoară.

Prietena mea a încercat meniul zilei (care pe lângă faptul că e schimbat săptămânal are și un preț special de 19 lei) compus din pui cu legume, cremă de vin alb și orez. N-aș putea să exprim în cuvinte cât de mult ne-a plăcut, sosul era perfect și nu aș avea ce să reproșez.

La desert am încercat Mousse de espresso cu înghețată de ciocolată. Mi-a plăcut însă aș fi simțit nevoia ca acea cupă să fie de fructe sau orice altceva, mi s-a părut că era ceva mai multă ciocolată decât ar fi fost necesar.

Pannacota cu sos de fructe de pădure este desertul inclus la meniul zilei, extrem de fin și energizant în același timp. Eu sunt o mare amatoare de pannacota așa că au reușit să mă cucerească (și) cu acest desert.

 

Pe scurt:

+ pentru meniu, secținea pentru vegetarieni face cu ochiul oricui
+ personalul amabil
+ design și atenția la detalii
+ preparate culinare care se depărtează mult de ceea ce există pe piața clujeană
– pentru prima dată când le ceri meniul de desert, ideea lor parte grozavă însă nu-i văd sensul în contextul în care acel meniu nu se schimbă. Dacă vin de 3 ori pe zi s-ar putea să devină un pic deranjant.

Cu drag, Alexandra Crăciun

 

5 replies to this post

Leave a Reply

sixteen + four =