ramada brasov

Ken Sai

Ken Sai Restaurant 1

Dacă ar fi să aleg un produs culinar pe care să-l mănânc non-stop, acesta ar fi cu siguranță sushiul. Sosul de soia împreună cu orezul și peștele e o combinație în fața căreia cu greu rezist, acesta fiind și motivul pentru care mă simt atrasă de bucătăria asiatică.

Nu știam de Ken Sai (restaurantul de la City Plaza) decât din auzite. Au citit despre o campanie cu bloggerii locali însă n-am reușit să le fac o vizită. Dacă aș pune la socoteală și părerile prietenilor mei, se pare că restaurantul asiatic despre care vorbesc are cel mai reușit sushi din oraș, așa că l-am adăugat pe lista „to do”.

Cu o vedere panoramică greu de egalat în Cluj, Ken Sai este un restaurant elegant și cu o atmosferă plăcută. Dacă tot se apropie Valentines Day (sau Dragobete) cred că e locul perfect pentru o cină romantică tocmai pentru senzația de intimitate și de liniște pe care o oferă.

Chiar dacă meniul conține specialități vietnameze și japoneze, ceea ce ridică oarecum așteptările legate de nota de plată, trebuie să recunosc că prețurile nu sunt atât de mari (la urma urmei restaurantul e într-un hotel de 5 stele). Meniul lor special „Bento Box” se poziționează undeva între 25 și 30 de lei, ceea ce e mai mult decât suficient pentru o masă de prânz.

Cam așa arată „Bento Box” -ul: o combinație de supă, somon, rulouri, salată, legume tempura și altele. O alternativă sănătoasă la ofertele tradiționale cu care ne-au obișnuit restaurantele clujene.

Ceea ce mi-a plăcut foarte mult (pe lângă preparatele japoneze) a fost ceaiul lor „Blooming flower” sub forma unei plante care înflorește:

Am avut ocazia să mănânc și ceva gătit în stil teppanyaki, mai exact la o plită specială unde bucătarul ne-a pregătit somon și creveți în combinație cu legume. Pe lângă faptul că preparatele arătau senzațional, aveți ocazia să observați măiestria cu care specialistul vă pregătește masa. Nu am văzut niciodată pe nimeni care să își miște mâinile mai rapid și care să capteze atenția așa cum a făcut-o domnul de mai jos:

Din păcate fotografia nu mi-a ieșit foarte bine însă cu siguranță vă recomand să le faceți o vizită. E o ocazie foarte bună să ieșiți alături de 3-4 prieteni, să stați la aceeași masă și să urmăriți procesul culinar.


Ca un rezumat:

+ pentru combinația între bucătăria vietnameză și cea japoneză
+ servirea ireproșabilă
+ pentru panorama superbă asupra orașului
+ pentru teppanyaki
– m-ar fi ajutat un semn către restaurant la intrarea în hotel
– programul începe la ora 16:00, ceea ce nu ne ajută dacă vrem să servim prânzul la ei

Cu drag, Alexandra Crăciun

Leave a Reply

sixteen − two =