ramada brasov

Imperial Chinese Restaurant

Imperial Chinese Restaurant Mamaia 6

Pentru că zilele acestea n-am avut cum să scriu despre un restaurant din Cluj, mi-am amintit de un local din Mamaia care mi-a plăcut foarte mult și pe care vă invit să-l vizitați în următorul concediu pe litoralul românesc. Îl găsiți vis-a-vis de hotel Savoy și dacă aveți probleme să ajungeți la el întrebați localnicii, e foarte cunoscut printre constănțeni.

Mi-a plăcut foarte mult din mai multe motive:

– decorul e superb și am senzația (nu-s specialist, să mă contraziceți vă rog) că-i foarte aproape de casele tradiționale chinezești. Mesele și scaunele erau impresionante (puțin inconfortabile, dar merita sacrificiul), vazele, fețele de masă și toate accesoriile erau foarte reușite.
– angajații erau aproximativ toți oameni de origine chineză, exact cei care contează: bucătarii și cei care preparau mâncarea
– bucătăria era deschisă sau altfel spus aveam posibilitatea de a vedea prin intermediul unei ferestre uriașe cum e preparată mâncarea

Cât despre preparate, trebuie să recunosc că aveam câteva experiențe mai puțin plăcute din vizitele mele în alte restaurante chinezești (nu-s chiar preferații mei din bucătăria internațională). Prima încercare a fost supa de mai jos care mi s-a părut o combinație extrem de nefericită, consistenţa şi aspectul ei nu o face tocmai atractivă.


Cât despre felul principal, povestea s-a schimbat radical: apetisante și chiar aș putea să spun delicioase. În fotografia de mai jos am surprins cea mai bună porție de pui în sos de roșii (27 lei porția mare) pe care am mâncat-o vreodată: dulce-acrișor, aromat, pui cu o crustă cremoasă acompaniat de legume în sos. Nota 10.
Pachețelele de primăvară (35 lei porția mare) m-au surprins. Foarte diferite de ceea ce am mâncat în Cluj, crusta nu era crocantă ci chiar moale, iar combinația de legume îmi e și acum necunoscută. Le-am pus pe locul doi după puiul cu sos de roșii.

Puiul cu ciuperci de mai jos se aseamănă foarte mult cu ceea ce găsim la Shanghai, nimic ieșit din comun însă la fel de plăcut la gust.

Acestea fiind spuse mă văd obligată să scriu și o recenzie despre Shanghai ca să am cu ce compara. Dacă ar fi să mă gândesc totuși la ceea ce-am mâncat în China Town din Boston, diferențele nu-s foarte mari. Vouă vă place mâncarea chinezească? 

Cu drag, Alexandra Crăciun

 

2 replies to this post
  1. groaznic, nu recomand nimanui, dimpotriva!!!
    dupa ce am incercat sa luam din orezul adus atat de tare incat probabil fusese fiert cu o zi inainte fiecare inghititura de mancare zici ca ne statea in gat intrebandu-ne “oare cand au fost gatite?”… am cerut alt orez… ne-a adus dupa nici 5 minute acelasi orez probabil re-oparit pentru ca erau inca bucati conglomerate…
    sosurile daca le vrei sunt separat de platit in meniu… imaginati-va un restaurant chinezesc in care ceri sos dulce-acrisor si ti se raspunde “acum se prepara, nu e gata inca”… pff… si te pune sa platesti un bol intreg de sos picant din care evident nu poti sa mananci decat putin, urmand ca restul sa il completeze si sa il prezinte si urmatorului client in nota de plata… groaznic!!!
    faptul ca la ora amiezii restaurantul era gol ar fi trebuit sa ne fie poate un semn…

Leave a Reply

12 + eleven =