ramada brasov

Taverna Lupilor

Taverna Lupilor 1

Cum am ajuns eu la Taverna Lupilor din Bran, județul Brașov, doar cei de la Eximtur pot să vă explice. Până ce-i întrebați, pot să vă spun că restaurantul în cauză face parte dintr-un complex turistic cunoscut din zona Brașovului ce include un hotel de 3 și altul de 4 stele, sală de bowling, spațiu de joacă pentru copii și multe altele.

Vă povestesc despre el din două motive: mi-au plăcut mult bucatele lor și cred că-i un loc bun de poposit în zona Branului. De la complex mai aveți în jur de 2 kilometri până la castel, camerele sunt curate și au cele mai noi dotări, aveți la dispoziție un centru spa și e potrivit pentru familiile cu copii. Despre prețuri, o să vă faceți o părere în funcție de buzunarul propriu.

Taverna Lupilor e genul de restaurant în care mergi și pleci cu burta plină până la refuz. Porțiile lor sunt imense (nu că ar fi o calitate, eu n-am reușit să mănânc nici jumătate) și preparate lor îți dau senzația că-s făcute pe plita bunicii. Supa are gust a găină de țară și ciolanul afumat zici că l-au adus de la măcelarul satului.

Când ai în față meniul tradițional românesc cu care se mândresc (cu ciorbă în pită, fasole cu ciolan, cartofi țărănești, mămăligă și mâncărică de cartofi), primul instinct este să faci un adevărat ospăț: felul unu, felul doi, desert și toate cele. Tutși, după ce servești primul preparat, îți dai seama că e fizic imposibil să-l consumi și pe al doilea. De desert nici nu se mai pune problema.

Aspectul vine în concordanță cu meniul specific românesc: un conac mare din lemn cu ulcioare românești, cărămidă și discret, într-un colț, câteva icoane bizantine. Ne-a plăcut.

Cât despre servire, aș fi preferat să ni se zâmbească mai mult. Aveam senzația că-s toți agitați, din bucătărie se auzea gălăgie (mai mult decât oalele bucătarului) și șeful de sală (asta e funcția pe care am presupus că o are domnul) părea că nu mai are șanse să se binedispună.

Cu toată rușinea recunosc că n-am mai încercat ciorba în pită. Mare greșeală am făcut. Dacă ar fi să aleg, aș mânca în fiecare zi, mai ales pe aceea de la Taverna Lupilor. E clar un motiv pentru care ar trebui să le mai fac o vizită.

Cum vă spuneam mai sus, ciorba părea făcută la țară. Poate un pic cam grasă pentru gustul meu dar cu siguranță o combinație amețitoare de arome. Perfect completată cu ardelul, nu am mai avut nevoie de altceva.

Cred că o să fiți de acord cu mine când spun că nu poți mănânca și ciorbă și meniul de mai sus. Cele 4 pulpe sunt mai mult decât consistente. Rumene și în combinație cu un sos bine făcut de usturoi, le-aș recomanda doar în combinație cu o salată sau ceva foarte ușor.

Cât despre desert, n-aș putea să vă spun foarte multe pentru că nu am putut să-l mai termin. Un ospăț în adevăratul sens al cuvântului, vă spun. :)

Cu drag,
Alexandra Crăciun

 

 

Leave a Reply

8 + nineteen =