ramada brasov

German Bakery

German Bakery Brasov 4

Vă spuneam pe Facebook că săptămâna aceasta transmit în direct de la Brașov. Întâmplarea face că ajung foarte des prin zonă și am ajuns să-mi fac o părere despre piața locală. În consecință, mi-am propus să vă scriu despre locurile mele preferate și să vă provoc la un dialog legat de diferențele dintre localurile clujene și cele brașovene.

O să începem cu cafeaua de dimineață și cu locul din care-mi iau „băutura magică” de fiecare dată când merg spre locul de muncă. Se numește German Bakery și îl găsiți în Piața Sfatului sau pe Mureșenilor, probabil ați auzit de localul cu același nume din Cluj, dar vă spun de pe acum că nu e același lucru.

La Brașov sunt niște restaurante mici, simpatice și colorate, cu o ofertă impresionantă și oameni veseli. Găsiți produse de patiserie (atât de multe încât cu siguranță o să vă fie greu să alegeți), cafea (chiar „to go”), bruschette sau alte minunății perfecte pentru o gustare sau pentru micul dejun.

Ceea ce nu prea-mi place este că schimbă produsele destul de des. Când mă obișnuisem cu ștrudelul cu zmeură și vanilie, l-au scos. Astăzi am descoperit că l-au înlocuit cu cel cu cireșe și vanilie. La fel am pățit și cu o tartă cu ton care-mi plăcea și pe care la o lună nu am găsit-o. Totuși, pentru un om căruia îi place să încerce lucruri noi, pare a fi locul perfect.

Spuneam mai sus că nu se compară cu cel de la Cluj, să vă spun și de ce:

– La Cluj e sistemul acela „împinge tava” care sincer să vă spun mi se pare depășit. Seamănă cu o cantină studențească, dar la prețurile lor, sigur nu au ca public țintă studenții.
– Ambientul de la Brașov e vesel, dimineața și mai ales în anotimpurile mai calde, e o adevărată plăcere să stai pe terasă și să privești agitația de pe Mureșenilor, turiștii cu hărțile în mână și uneori japoneza în fundal.
– German Bakery de la Cluj e în Sigma Center, un fel de mall. Cu siguranță nu aș merge acolo pentru a sta la discuții la cafea.

Vouă cum vi se pare? Îmi împărtășiți părerea?

Cu drag,
Alexandra Crăciun

 

 

 

2 replies to this post
  1. Ai incercat tarta cu branza? E bestiala!!
    Si mie imi place mult. Au intotdeauna produse proaspete si foarte bune. Mai tot timpu e plin, dar poti lua la pachet si savura acasa :)

  2. De bun simt recenziile astea! German Bakery e in regula, in mare. Despre preturi sau despre faptul ca la final de program nu prea mai ai ce cumpara putem discuta, dar nu asta vreau sa punctez. Singurul lucru care m-a deranjat dintotdeauna a fost faptul ca am fost ignorat de vanzatori de fiecare data cand i-am rugat sa nu mai imi dea un milion de ambalaje si ca prefer sa le comaseze sau sa mi le dea fara. Asta fiindca in societatea noastra consumista facem o grava risipa de resurse in general si de hartie in particular. Cand am intrebat de ce mi se da totusi un ambalaj pentru fiecare produs desi am rugat frumos contrariul, mi s-a raspuns pe un ton care se voia superior o ineptie despre “politica fimei”, “branding” si “premium”. Hai pe bune! Am venit sa imi cumpar un croissant si un brezel, nu sa mi sa tina prelegeri de pozitionare si publicitate din partea vreunui student cu nasul pe sus care lucreaza part-time intr-o patiserie! Deci, cam proasta atitudine. In rest, toate in grafic…

    Mx

Leave a Reply

nineteen − 15 =