ramada brasov

La Mărgelatu’ Cafe

Margelatu Cafe 7

Când au început renovările pentru cinema Republica, aveam emoții. Mă gândeam că cine știe ce grozăvie or’ mai face pe acolo și că spațiul respectiv o să-și piardă din farmecul de odinioară. Vestea bună a fost în momentul în care i-am aflat numele. ”Cinema Florin Piersic” părea să fie soluția optimă și promitea cele mai bune rezultate.

Încă n-am vizitat sala de cinema și nici nu-i locul potrivit să discutăm despre asta, însă de data aceasta vreau să vă povestesc despre cafeneaua din incinta celebrului ”Cinema Florin Piersic”. O cafenea care nu strică ambientul cinematografului nou renovat, ci dimpotrivă am putea spune că este foarte potrivită în context.

Îi spune ”La mărgelatu” și probabil ați mai citit despre ea în presă fiind cunoscută pentru vizitele celebrului actor. S-ar putea să-l mai găsiți servind o cafea din când în când acolo.

Cu o capacitate de aproximativ 200 de persoane, spațiu pe terasă și aflat în incinta cinematografului, cafeneaua pare a fi perfectă pentru evenimente, meciuri și chiar zile onomastice. Dotată cu video proiector și câteva plasme care ar putea anima atmosfera, La Mărgelatu ne îndeamnă să uităm de trecerea timpului și să ne bucurăm de prezența celor dragi.

Designul este dedicat în totalitate domnului Florin Piersic, fotografiile acestuia fac parte din conceptul cafenelei și ne duc cu gândul la filmele cu care a intrat în istoria cinematografiei românești. Probabil că proprietarii cafenelei au mizat pe iubirea românilor față de domnul Piersic și trebuie să recunosc că au toate șansele să reușească.

Mi-a plăcut personalul și amabilitatea chelneriței, cocktail-ul meu a arătat impecabil:

Ceea ce mi-a lipsit la această cafenea a fost atenția către detalii și poate un design mai original (nu vi se pare că scaunele seamănă cu cele de la Klausenburg?). Muzică comercială, aceleași cocktail-uri, aceleași combinații de cafea pe care le găsim peste tot, ș.a.m.d.

Puncte în plus: curățenia, amablitatea personalului, proiectorul, spațiul extrem de larg, asocierea cu Florin Piersic

Puncte în minus: muzica, meniul

Dincolo de toate acestea, un lucru e clar: o să revin. Mai mult decât atât, cred că o să o recomand mai departe persoanelor care au nevoie de un spațiu pentru diverse evenimente.

Leave a Reply

4 × three =