ramada brasov

Cafe Noar

Cafe Noar 4

Pornisem inițial pe strada Andrei Şaguna (pe tronsonul reabilitat din zona Canalulului Morii) unde aveam senzația că văzusem o cafenea nou deschisă. Din păcate m-am înșelat, în zonă am găsit doar o florărie (oricum, zona e perfectă pentru cafenele și mă aștept să apară locuri simpatice pe acolo) și am fost nevoiți să găsim alt loc pentru discuții.

În căutarea noastră, am ajuns la Cafe Noar. O cafenea aflată chiar vis-a-vis de BT Cafe, undeva la etaj, un loc pe care nu l-aș fi descoperit dacă Cezara și Ștefan nu l-ar fi menționat. Trebuie să intri într-o clădire, să urci niște scări pentru ca mai apoi să găsești acest ”Lounge bar”.

Cu un design simplu și casual, la o primă impresie părea ok. După câteva minute și ceva timp petrecut înăuntru, cafeneaua mi-a dat senzația unui loc neîngrijit și fără atenție la detalii. Spun asta datorită meniului care arăta ca și cum aproape a fost distrus, prafului de pe pervaz și senzației generale de dezordine.

Având în vedere că eram doar noi și încă o masă în restaurant, unicul barman prezent în cafenea s-a ocupat rapid de comenzile noastre. 30 de minute mai târziu, când localul începuse să se aglomereze, domnișoara părea să nu mai facă față comenzilor, moment în care ar fi fost preferabil să mai existe un chelner.

Pe lângă aceasta (așa cum ne-am fi așteptat în aceste condiții) nici limonada (10lei) , nici Wild Cherry-ul (12 lei) nu au reușit să fie măcar peste mediu. Ambele păreau a fi un simplu suc cumpărat din comerț și pus într-un pahar cu multă gheață. După modul în care arătau lămâia și lime-ul, aș fi spus că nici ele nu au fost prea proaspete.

Mi-a plăcut în schimb ideea de băutură XXL, mai ales pentru cele răcoritoare, perfecte pentru căldura și atmosfera sufocantă de afară.

Publicul prezent a fost destul de tânăr, presupun că liceeni care terminaseră programul de la școală. Având în vedere că se promovează a fi ”singura cafenea din Cluj unde ai Cocktailurile cu cafea XXL de 600 si 800 ml” la 10-12 lei, pare a fi un loc potrivit pentru tineri.

Cu alte cuvinte, o experiență nu prea pe gustul meu. Aștept și părerile voastre, ați încercat Cafe Noar?

Cu drag, Alexandra Crăciun

Cafe Noar
Rezervări: 0757 / 353 762
Adresa:  Strada Regele Ferdinand, Nr. 36, Apartament la etaj
Harta:

2 replies to this post
  1. Din câte ştiu şi din concluziile pe care le-am dedus dintr-o discuţie cu Vlad, numele este “Cafenoar” (ca şi patinoar) şi nu Cafe Noar (în cazul ăsta varianta corectă ar fi Cafe Noir). :D

  2. mie mi-au placut milkshake-urile :) in special cel de capsuni. cu toate acestea, tocmai datorita aspectului neingrijit de care spuneai, nu as reveni…incaperea e speciala si arrhitectural vorbind ar putea fi excelenta pentru un lounge, insa deocamdata lasa de dorit.

Leave a Reply

3 × 2 =