ramada brasov

Degustarea vinurilor Lacerta

Vinurile Lacerta 6

Degustarea aceasta de vin are o poveste specială. Nu mi-aș fi permis ”să-mi dau cu părerea” despre vinuri în condițiile în care avem specialiști care pot să vorbească despre asta. De aceea, în primul rând vreau să vă fac cunoștiință cu un proiect care mi-a plăcut foarte mult: Artvinium.

Așa cum scrie și pe website, este vorba despre un proiect care vrea să arate că vinurile românești sunt valoroase. Vrea să vă convingă ca la următoarea masă sau vizită la restaurant să vă uitați prima dată la vinurile românești și poate următoarea dată să le comandați. E o poveste despre artă și vin, despre evenimente și despre bucuria de a împărtăși frumosul.

I-am găsit din întâmplare însă după ce am văzut despre ce este vorba, primul lucru pe care l-am făcut a fost să îi trimit Ioanei Micu un email. Trebuia să o cunosc pe această minunată doamnă sommelier și trebuia să descopăr omul din spatele acestui website.

Ei bine, așa am ajuns la degustarea vinurilor Lacerta ce a avut loc la restaurantul Pescador. Despre restaurant, cu siguranță o să revin cu un articol separat pentru că merită toată atenția noastră (din păcate nu au website dar îi găsiți pe strada Dorobanților).

Am degustat 9 vinuri din galeria Lacerta, câștigătoare a numeroase medalii de aur în cadrul concursurilor de specialitate. La Lacerta se cultivă 5 soiuri pentru vin rosu si 3 soiuri pentru vin alb. Sortimentul este format din soiuri internaționale: Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir, Merlot, Sauvignon Blanc si Chardonnay cât și din soiuri autohtone de mare valoare: Feteasca Neagră și Fetească Albă.

O seară minunată și discuții frumoase la un pahar de vin. O să las povestea degustării să o descoperiți din imagini și promit că o să vă ținem la curent cu evenimentele de genul acesta, pentru că merită să participați.

Cu drag, Alexandra Crăciun

Leave a Reply

two × three =