ramada brasov

Degustare de cognac la Qui One Quint

Cognac la Qui One Quint 2

Vă povesteam acum câteva articole despre un loc special din Cluj care m-a cucerit din mai multe puncte de vedere: decor, oamenii de acolo, oamenii care îl frecventează și ceaiurile senzaționale pe care le putem servi.

Tot atunci vă spuneam că  această ceainărie este și gazda unor evenimente. Seri de poezie, lecturi din diverși autori, jazz. Poate un pic boem pentru unele gusturi, însă cu siguranță un loc perfect pentru cei ce mai apreciază genul acesta de îmbogățiri ale sufletului.

Mare mi-a fost bucuria când am văzut în căsuța de email: ”invitație specială pentru Alexandra Crăciun”. Anamaria (persoana care te întâmpină la Qui One Quint cu informații despre minunatele ceaiuri și cu răbdare incredibilă de a explica orice detaliu legat de ele) m-a invitat la o degustare de cognac.

Cu toții am fost așteptați cu brânzeturi, ciocolată și fructe. Ne-am așezat frumos la locurile noastre, cu lumânări aprinse și gata să așteptăm povești frumoase de pe tărâmuri franțuzești.

Apoi a urmat o discuție despre diferența între vin și cognac, despre cele 2 distilări prin care trece materia primă, despre strugurii care produc cel mai bun cognac, despre armaniac și multe altele.

Am gustat două variante de cognac, una de 3 și alta de 5 ani. O înviorare și o dezmorțire a simțurilor aș spune. Primul a fost mai tare iar gustul gras amărui al cașcavalului l-a îndulcit iar cel de-al doilea cu o tărie alcoolică mai slabă a fost completat de țigările de foi clasice sau aromatizate.

Îmi pare rău că vă scriu după ce s-a terminat evenimentul, însă sper ca acesta să vă stârnească interesul  și să urmăriți activitatea ceainăriei. Din punctul meu de vedere merită să le acordați cel puțin o șansă. În loc de concluzie, vă invit să citiți mesajul de mai jos pe care l-am citit la plecare. Mie mi-a schimbat ziua.

Cu drag, Alexandra Crăciun

Leave a Reply

11 + eight =