ramada brasov

Qui One Quint

Qui One Quint 1

Trebuie să vă spun de pe acum că ceainăria ”Qui One Quint” nu se compară cu nimic din ceea ce există pe piața clujeană. E un loc atât de special încât îmi e foarte greu să scriu despre el, tocmai pentru că am senzația că fiecare persoană îl simte într-un mod diferit.

Tea House
Pipe & Tabacco Salon
Antiques

Inițial am avut senzația că am greșit ușa și că am intrat în apartamentul cuiva. Efectiv, te simți ”ca acasă”: un apartament cu miros de ceai și poezie, un cuibușor al artei și al obiectelor vintage. Cu tacâmuri frumoase de argint și ceainice de porțelan, cu canapele comode și gazde care te tratează ca un musafir.

În momentul în care le-am făcut vizita, m-am aflat din întâmplare în mijlocul unui eveniment, respectiv o seară de poezie. Am asistat la discuții despre estetica poeziei, despre viața unor poeți din Turda, la lectura unor adevărate opere ale literaturii române și ceai. O combinație perfectă de liniște sufletească, istorie și în același timp contemporaneitate.

Când ajungi în ceainărie ai senzația că timpul s-a oprit în loc. Că totul se rezumă doar la prezent și la momentele frumoase pe care o să le petreci acolo alături de oamenii dragi ție. În liniște și ca o contemplare a existenței, v-o recomand pentru momente alături de oameni dragi ai sufletului vostru.

Pe lângă acest minunat spațiu, există și un club din care puteți face parte doar dacă primiți două recomandări de la doi membri, scopul acestuia fiind: ”reunirea tuturor acelora cu năsuință de susținere a progresului democrativ și liberal-umanist, a dezvoltării socio-culturale, libere de prejudecăți”.

Într-un meniu cu un design cum rar mai găsești, sunt prezentate o serie de ceaiuri Demmers, dintre cele mai originale și mai puțin convenționale. Combinații cu alcool, ceaiuri preparate cu câteva ore înainte sau clasicele combinații de plante pe care le cumpăra pentru a le prepara acasă. Noi am băut ceaiul ”Qui One Quint” făcut din curmale uscate, lămâine, sirop de portocale, votcă, rom și ceai Earl Grey.

Mi-a plăcut foarte mult povestea ceaiului pe care am găsit-o pe una din filele de pe meniu: ”Acum aproximativ 5000 de ani împăratul Chinei, pe nume Shen Nung, temut de dușmanii săi, obișnuia să bea doar apă fiartă. Într-o dimineață, vântul i-a scuturat câteva frunze dintr-o plantă de ceai în apa tocmai fiartă, iar din acel moment nu a mai consumat doar apă.

Eu am rămas plăcut impresionată de acest colțișor din Cluj și aștept să-mi spuneți dacă v-a plăcut la fel de mult cât mi-a ajuns mie la suflet.

Cu drag, Alexandra Crăciun

Qui One Quint
Rezervări: 0264 / 431 707
Harta:

View Larger Map

 

7 replies to this post
  1. Am o intrebare…cam cum sunt preturile, in principiu? As dori sa merg si eu pana acolo si nu vreau sa fiu luat prin surprindere :) Multumesc!

Leave a Reply

five + twenty =