ramada brasov

Ludwig Bavarian Bierhaus

Ludwig Bavarian Bierhaus 1

În multe din cafenelele/restaurantele despre care am scris până acum am ajuns întâmplător. La fel s-a întâmplat și în cazul acestei berării, în care am intrat atunci când Cristian (colegul meu de la TEDxCluj) s-a întâlnit cu o veche prietenă. Cunoșteam spațiul dinainte de a fi acolo această berărie, era ceva cafenea care între timp s-a retras de pe piață.

La fel cum o spune și denumirea, avem de-a face cu prima berărie bavareză din Cluj. Mai exact, primul Pub Bavarez autentic Paulaner din România. În alte cuvinte spus: un rai pentru mine. Nu pentru că aș fi o mare băutoare de bere, ci pentru că asist la o evoluție fără precedent a plajei de servicii de acest gen din Cluj. Fiecare încearcă să se poziționeze din ce în ce mai autentic, ceea ce înseamnă o delimitare foarte clară a consumatorilor și o alegere din ce în ce mai fondată a clienților.

Vizitând Ludwig Bavarian Bierhaus, o să aveți parte de o experiență tipic bavareză începând de la gustul original al berii până la servire și nu în ultimul rând la costumația specifică. Mi-au plăcut foarte mult covrigii (calzi și proaspeți) și promit că data viitoare le testez și preparatele.

Cu peste 30 de sortimente de bere germană și preparate specifice bavareze, pare a fi locul ideal pentru o seară tipic bărbătească sau întâlniri mai puțin convenționale de companie. Există și un separeu pe care îl puteți folosi la zile de naștere.

Mi-a plăcut foarte mult design-ul și scaunele atent alese, încercarea de a apropia cât mai mult de obiectele specifice bavareze și costumația chelnerițelor. Am senzația că au preluat multe din aspectele culturii bavareze după o atentă observare a acestora, ceea ce nu poate fi decât de lăudat.

Având în vedere că nu sunt specialistă în sortimentele de bere, mi-am propus să încerc 5 tipuri din cele oferite în meniu (de la stânga la dreapta, fotografia de sus):

  • un Paulaner cu aromă de salcâm, nefiltrată  (dintre toate, trebuie să recunosc că aceasta mi-a plăcut cel mai mult)
  • un Paulaner original
  • bere neagră Bernard (foarte diferită de berea neagră de pe piața românească, primul cuvânt care mi-a venit în minte după ce am încercat-o a fost: senzuală)
  • bere blondă Bernard
  • Bavaria (pe locul doi după nefiltrată)

Mi-ar plăcea să vă pot da mai multe detalii, însă deocamdată o să mă opresc aici. Cei de la Ludwig Bavarian Bierhaus au fost foarte amabili și în curând o avem o surpriză, ca să puteți testa chiar voi sortimentele de bere :).

Le faceți o vizită și-mi spuneți dacă v-a plăcut?

Cu drag, Alexandra Crăciun

Ludwig Bavarian Bierhaus
Rezervări: 0721 / 583 944
Harta:

View Larger Map

8 replies to this post
  1. Chiar aseara am ajuns si eu acolo din intamplare si am ramas placut impresionat de atmosfera existenta.
    Mi-a placut mult si muzica ce canta in boxe. :)

Leave a Reply

four + 4 =