ramada brasov

Doamna T

Doamna T 3

Scriam pe facebook despre cât de mult mi-a plăcut la Qui One Quint și Andrea Gergely îmi recomanda ”un loc drăguț, french și aproape la fel de ascuns :)”. Așa că am hotărât să le fac o vizită și să văd cu ochii mei acest loc simpatic.

Încă de la intrare am fost primită cu un zâmbet larg și binevoitor de la una din ”doamnele T„ pentru că în cadrul cafenelei veți face cunoștiință cu două. Mamă și fiică, au început această afacere din dorința de a oferi un loc în care oamenii să se simtă ”ca acasă„ și în care preparatele să fie făcute așa cum obișnuiau familiile să le pregătească: cu drag, cu ingrediente naturale și cu veselie.

Prima imagine pe care o ai în momentul în care ajungi la ”Doamna T” este aceea a unui magazin bio, cu tot felul de preparate care te îmbie și pe care cu greu reziști să nu le cumperi. Cum ai putea să refuzi un gem făcut ”ca la mama acasă” sau poate pâine pe vatră și prăjituri adevărate fără coloranți și aditivi?

Dincolo de această parte, în dreapta sunteți așteptați într-o mică cafenea cu 3-4 mese în care Doamnele T prepară celebra ”Cafea la nisip”. Cărți vechi, pick-up, fotografii vechi și peniță de scris toate contribuind la o atmosferă interbelică de neegalat.

Am servit prăjitura casei, o combinație delicioasă de ciocolată cu pandișpan (5 lei); o cafea cu piper (8 lei) și o limonadă (6 lei). Meniul e cochet, la obiect și ieșit din comun,  cu tot ce ai nevoie pentru o ieșire frumoasă alături de un prieten: cafea, ceai, salate (cu andive, capere, rucola, iaurt de capră, plante aromatice) , platouri asortate (carne, brânzeturi, pâine pe vatră pe care le alegeți personal din magazin).

Dacă sunteți în căutarea unui loc liniștit în care să nu fiți deranjați de gălăgia orașului, cred că Doamna T ar fi o alegere foarte bună. Nu uitați să-mi spuneți dacă v-a plăcut, aștept comentariile voastre :)

Cu drag,
Alexandra Crăciun

Doamna T
Rezervări: 0364 / 148 647
Web: http://doamnat.ro/?page_id=116
Harta:

View Larger Map

4 replies to this post
 1. Buna ziua,

  personal apreciez ceea ce faceti,felicitari.

  Mai exista din cate stiu un magazin de delicatese pe str. Universitatii.

  Seara placuta,

  Dorina.

   • Am trecut si eu de cateva ori pe la Doamna T si astept sa-mi fac din nou drum zilele astea pe-acolo. Limonada e minunata, cafeaua e buna (dar totusi raman fan expresso), la fel prajiturile si ciocolata. Amabilitatea doamnelor T e remarcabila…foarte bune si produsele aflate in vanzare (branzeturile de la Zimbor si produsele din carne de la Toto- si de unele si de altele stiam de dinainte dar nu mai aveam de unde sa le cumpar). Cele doua cinteze din colivia de la intrare iti fac ziua mai buna zic eu…merita facuta o escala de cate ori sunteti pe Eroilor..

Leave a Reply

16 + eighteen =