ramada brasov

Restaurant Viena

Restaurant Viena 9

Nu știu câți dintre voi au auzit până acum de Restaurant Viena însă pentru mine, a fost o descoperire foarte plăcută. Trecând incidental pe strada Ploiești  am observat aceast restaurant superb ce promitea un meniu cu specific vienez, ieșit din comun pentru ceea ce există pe piața clujeană.

Pentru că locuiesc foarte aproape, le trec pragul destul de des și spre surprinderea mea, în fiecare seară restaurantul este aproape plin chiar dacă nu am auzit să se promoveze în vreun fel.

Cu o clădire care îți dă senzația că te așteaptă bunica și dulceața ei de prune, Restaurantul Viena este un loc cu o atmosferă extrem de plăcută, acea căldură specifică a unei familii numeroase. Mobilierul din lemn, grinzile, culoarea pereților, albul perfect al șemineului și fotografiile din Viena, toate contribuie la această atmosferă primitoare.

Aveți de ales între o terasă superbă și luminoasă ( ce ziceți de un mic dejun acolo?), separeul pentru nefumători cu un design special (pe care îl puteți rezerva în totalitate) și partea principală a restaurantului.

Dacă într-un articol trecut mă plângeam de ”meniurile standard”, de data aceasta am fost surprinsă de bucatele propuse în cadrul acestui restaurant: păstrăv meuniere în unt prăjit, languste, mânzat la cuptor în sos de vin roșu, șnițel vienez de porc sau de vită sau carpaccio. Dacă v-ați plictisit de mâncarea de acasă, de gătit sau de preparatele specifice românești, cu siguranță veți găsi la Restaurant Viena ceva pe gustul vostru.

Mi-a plăcut foarte mult supa vieneză, cu carne de vită și legume, o alternativă ușoară și sănătoasă. De asemenea vă recomand ștrudelul umplut cu varză și sos de roșii ca la mama acasă. Pe lângă sucurile din comerț, puteți alege sucul de mere sau cel de struguri cu un gust senzațional. Trebuie să recunosc că nu am fost impresionată de deserturi, clătitele și prăjitura casei au fost cu mult sub preparatele principale însă ați putea să încercați papanașii care sunt însoțiți de un gem la fel de bun ca sucul de mere.

”Ceea ce noi dorim să transmitem sunt ospitalitatea şi confortul austriac. […] Dorim să oferim celor care au fost deja în Austria nişte amintiri, iar celor care încă nu au vizitat Austria, o idee despre bucătăria acestei ţări.”

Cât despre ospitalitate, cred că aici ar mai fi câteva lucruri de discutat. Am avut atât experiențe pozitive, dar și negative legate de acest restaurant. Cred că amabilitatea este unul dintre aspectele la care ar trebui să le accentueze managerul austriac.

Le acord un punctaj maxim pentru design, atmosferă și meniu, unul mai mic pentru meniul care are un font aproape imposibil de înțeles, ceva mai puțin pentru personal și pentru site care nu a mai fost actualizat de o perioadă lungă de timp.

Mă înclin, Alexandra Crăciun

Restaurant Viena
Rezervări: 0 264/450 556
Website: http://restaurant-viena.ro/
Harta:
View Larger Map

4 replies to this post
  1. Sunt in asentiment cu descrierea ta pentru acest restaurant. Atmosfera de acolo te face sa vrei sa revii. Eu am avut placerea de a organiza o petrecere acolo, in spatiul de nefumatori de care ne povesteai, si totul a fost mai mult decat ok. Ospatarul si bucatarii au stat ore suplimentare pentru noi, iar servirea a fost excelenta.
    Asa cum ziceai si tu, e un loc care se vinde chiar si fara reclama. :)

  2. Ciorba a fost super gustoasa ,insa paine cu care a venit la pachet a fost parca una dintre cele mai aromate pe care le-am incercat .ale sti ca nu m-am putut abtine si am lasat o bucatica la final dupa clatite. Per ansamblu atmosfera a facut tot jocul ,voi mai merge cu placere…

  3. Foarte frumos descris. Cateva comentarii:
    1. Strada e Pitesti, nu Ploiesti. Diferenta esentiala e ca la Ploiesti poti sa te Pitesti, dar la Pitesti nu poti sa te Ploiesti :)
    2. Perfect de-acord cu descrierea restaurantului, a meniului, etc. Dar la serviciu, dupa cateva ori cand am fost placut impresionat, am avut o experienta chiar negativa care m-a facut sa nu mai merg deloc acolo

    Per ansamblu, foarte misto blogul in schimb, voi mai urmari!

  4. Am fost si aici in urma cu cativa ani. Mancarea fost foarte buna, imi amintesc ca am mancat tagliatele cu somon, trase la tigaie si inghetata cu seminte/ulei de dovleac.
    Am revenit dupa catva timp, dar mi s-a parut amenajarea cam slabuta, inspre rustica… sau poate intre timp au crescut pretentiile mele.

Leave a Reply

eighteen − seventeen =