ramada brasov

Quo Vadis Cafe

Quo Vadis 4

Fier forjat, măsuțe din sticlă și din lemn, pereți albaștri cu frunze de toamnă, lumină caldă și atmosferă primitoare. Aflat foarte aproape de parcul central, cafeneaua vine cu o abordare diferită față de ceea ce există pe piața clujeană: fără băuturi cu alcool și fără țigări, Quo Vadis pare a fi locul perfect pentru o zi relaxantă și o evadare din cotidian.

Dacă vă întrebați de la ce vine denumirea, traducerea din latină ar fi „Unde mergi?”.  Quo Vadis este titlul unui roman istoric, scris de Henryk Sienkiewicz, pentru care, în 1905, i s-a decernat Premiul Nobel. Titlul face aluzie la întrebarea retorică pe care Sfântul Petru o adresează lui Isus Hristos, pe care îl întâlnește când pleacă din Roma: «Quo vadis, Domine ?» („Unde mergi, Doamne?”).

Am mâncat Cheesecake, o prăjitură cu o cremă groasă și bogată de brânză peste un blat de biscuiți zdrobiți, toate acoperite cu fructe. Mi-a mai plăcut și prăjitura specific americană Brownie, cu un gust intens de ciocolată și servită caldă. Un meniu bogat și plin de opțiuni: prăjituri delicioase, coctailuri non-alcoolice originale și frumos prezentate, ceaiuri și cafea pe toate gusturile.

Cât despre design, abordarea este oarecum vintage, am avut senzația că mă aflu într-o librărie veche transformată într-o cafenea. Culori calde și o atmosferă extrem de primitoare, potrivit chiar și pentru o vizită alături de un copil mic. Cred că cel mai mare avantaj al cafenelei este apropierea de Parcul Central. Îmi și imaginez: o duminică însorită  cu o plimbare în familie cu barca pe lac și apoi o prăjitură delicioasă la Quo Vadis.

Chelnerii au fost amabili și capabili să ne recomande câte ceva din meniu. Atenți la detalii, de la modul în care era poziționat șervețelul pe farfurie până la tonul folosit în momentul în care ni se adresau.

Mă gândeam să încep o listă de plusuri și minusuri legate de această cafenea dar am constatat că nu ar fi prea multe lucruri pe lista celor negative. Aveam câteva de reproșat dintr-o altă vizită pe care le-am făcut-o acum aproape jumătate de an și abia așteptam să adaug experiența de data aceasta. Între timp lucrurile s-au schimbat, în consecință nu-mi rămâne decât să vă recomand cu drag să le faceți o vizită.

Cu drag, Alexandra Crăciun

Quo Vadis Cafe
Rezervări: 0264 / 450 472
Harta:

View Larger Map

4 replies to this post
  1. Quo Vadis cafe” the best of the best”..recomand cu caldura si incredere tuturor acest colt de paradis! este locul un de visele devin realitate …datorita ambiantei esti patruns de ganduri la care niciodata nu te-ai mai gandit..just try!!! may God bless Quo Vadis!

Leave a Reply

three × 5 =