ramada brasov

Restaurant 360

3 - 360

Am trecut de foarte multe ori pe lângă restaurantul 360 dar niciodată nu m-a tentat să intru. Mi se părea mic și inaccesibil. În plus, locația nu mi se părea una dintre cele mai fericite.Contrar aparențelor, 360 e un local mic și prietenos, perfect pentru o duminică în compania unor prieteni sau pentru pauza de masă.

Cu un design minimalist și cu o simplitate a liniilor arhitectonice ce denotă eleganță, mă așteptam să găsesc un meniu complex și sofisticat. Însă și de data aceasta m-am înșelat: meniul propus este unul tipic american cu ”fish and chips”, ”cheeseburger” și paste cu sos alfredo.

Dacă ar fi să vorbim de atmosferă, mi-a plăcut foarte mult senzația de intimitate pe care o oferă localul. Am scăpat astfel de agitația specifică restaurantelor mari și de chelnerii care să se plimbă în toate direcțiile. Am luat masa acolo într-o duminică, în încercarea de a găsi un local intim în care să mâncăm relaxați eu și câțiva prieteni. Și nu am regretat alegerea.

Cum spuneam și mai sus, vorbim despre un meniu ce propune preparate specifice culturii americane. Mi-a plăcut foarte mult porția de ”Stir-fried vegetables with chicken and rice”, o combinație foarte reușită de legume cu sos de stridii. Merită laudele mele și cartofii prăjiți care, spre deosebire de trendul general, nu au fost din aceia congelați (pe care din ce în ce mai multe restaurante îi folosesc) pentru a fi prăjiți. Salata a fost delicioasă însă ar trebui să scad câteva puncte pentru sosul Alfredo care nu semăna deloc cu ceea ce am mâncat în USA.

Dacă tot vorbim de un meniu inspirat din bucătăria americană mi-ar fi plăcut să aud și celebrul ”How are you” sau poate măcar să fim întrebați dacă mâncarea este în regulă și dacă am fost mulțumiți de serviciile restaurantului. Nivelul personalului a fost satisfăcător, în comparație cu ceea ce există pe piața Clujeană, dar dacă ar fi să compar cu ceea ce am văzut în SUA, cu siguranță la nivel de Client Service ar trebui să se mai investească.

În linii mari, am petrecut o duminică frumoasă într-un restaurant plăcut atât ca atmosferă cât și ca meniu. Mi-a plăcut mult și cu siguranță o să le mai fac vizite, ceea ce vă recomand și vouă.

Cu drag, Alexandra Crăciun

Restaurant 360
Rezervări: 0756/040 403
Website: http://www.360restaurant.ro/index.html
Harta:

View Larger Map

1 reply to this post
 1. Astazi 09.02.2012 a fost o zi memorabila. Genul de zi care te face sa simti ca traiesti cu adevarat… in Romania.
  Mi-am comandat acum ceva vreme cartea food mania (platesti 1, mananci 2) si m-am decis sa incerc si acest restaurant cu prietena mea.
  Ajunsi la acest local ocupam loc in prima sala si asteptam sosirea chelneritei impreuna cu meniurile. Dupa 5 minute de asteptare fara a fi bagati in seama, ma ridic si ma indrept inspre bar (la o distanta de maxim 5 m de mine) ca sa imi iau eu meniul cu mana mea. Chelnerita de dupa bar imi spune: A! nu v-am vazut. Zic ok… nu-i nicio problema. Ma duc inapoi la masa cu meniul, ma decid repede asupra unui cheeseburger cu onion rings, prietena mea alege shrimp and stirred vegetables, care avea garnitura la alegere tagliatele si orez. Dam comanda, insa nu precizam garnitura din neatentie, partial a noastra, dar parca totusi mai degraba a chelneritei. Asteptam vreo 10 minute si prietena mea isi aduce aminte ca nu a precizat garnitura pe care o doreste si o chemam pe chelnerita inca odata sa o intrebam ce garnitura i-a ales. Ea ne spune ca a ales orez, noi o intrebam daca se poate schimba cu tagliatele.

  Raspunsul ei: “pai… cam tarziu”.
  Intrebarea ei: “De ce nu stiti de la inceput ce vreti?”.

  Tensiunea mea urca brusc, dar totusi incerc sa-mi pastrez calmul. Ii readuc aminte politicos ca este datoria ei sa ne intrebe ce garnitura dorim si sa nu presupuna una sau cealalta.

  Urmarea: o discutie aprinsa intre chelnerita si bucatar cu insulte si jigniri aduse la adresa noastra clar auzite in tot restaurantul de catre noi si de restul clientilor.

  Mi-am primit cheeseburgerul mai repede; In toata aceasta perioada nu m-am atins de mancare, in asteptarea tagliatelelor pe fundalul insultelor si jignirilor care nu mai pareau sa inceteze.

  Voi ce ati fi facut in cazul nostru?Noi am considerat ca nu putem manca in conditiile date, ne-am ridicat si am plecat.
  Despre mancare prea putin, dar despre servire ne-am convins.

Leave a Reply

9 + five =