ramada brasov

Janis Cafe

Janis Cafe 2

De fiecare dată când mă gândesc la Janis, îmi vine în minte pagina din 24-FUN, împărțită în 5 pentru cele 5 locații care aparțin aceluiași concept:

 • Janis Club: un loc pentru studenți cu bere ieftină, dans și muzică bună (știu, e discutabilă noțiunea de muzică bună, dar să nu deviem de la subiect);
 • My Way: un club elegant și prietenos, o variantă mai potrivită pentru clienții care au trecut de studenție și care preferă un cadru mai intim;
 • Janis la Stuf: e practic o încercare de a aduce ”Vama Veche” mai aproape. Mai nou, Stuf s-a mutat în Piața Unirii în locul fostului Fire;
 • Casa Tauffer: e o cafenea cu aromă de jazz, o să fac o recenzie cu altă ocazie, cu siguranță merită un articol separat;
 • Și bineînțeles… Janis Cafe.

Ei și-au propus ca această locație să fie ”the stylishest place in Cluj”. Nu sunt 100% de acord cu ei, însă cu siguranță e un loc în care vă veți simți foarte bine. Un Bistro-Rock-Cafe cu personal amabil și tânăr, muzică live de pian marțea și atmosferă intimă.

Spre deosebire de alte modele de business care încearcă să cuprindă cât mai multe categorii de public, apreciez la Janis această poziționare clară pentru fiecare locație. Din punctul meu de vedere, fiecare își are propriul public, ceea ce nu poate fi decât de lăudat.

Janis Cafe e un spațiu în care puteți să organizați evenimente sau să vă invitați prietenii pentru a discuta despre ultima carte citită, pentru a comenta ultimul album Metallica sau pur și simplu pentru a mânca o pizza. Elegant, spațios și în același timp intim, pe acorduri de chitară și un strop de romantism, mie mi-a plăcut foarte mult.

Merită apreciată și lăudată ideea unei biblioteci într-o cafenea. Puteți să vă bucurați de un pahar de vin și un titlu la alegere din cele câteva sute disponibile pe rafturile din Janis Cafe.

Ceea ce nu am agreat și ceea ce reproșez de fiecare dată locațiilor de acest gen este meniul. Nu vreau să fiu rea, dar m-am cam plictisit de aceeași structură: paste, pizza, salate, panini. Nu cer restaurantelor să revoluționeze bucătăria românească și nici să reinventeze roata, dar cred că putem să acordăm mai multă atenție acestui aspect.

Am mâncat pizza și clătite, ambele specialitatea casei, la recomandarea chelneriței care (surpriză!) știa foarte bine meniul și a fost suficient de pregătită încât să ne indice ce am putea să mâncăm. Lina, ne-a plăcut mult zâmbetul și amabilitatea ta! :)

În concluzie, nota 10 pentru atmosferă, personal și muzică. Câteva puncte în plus pentru biblioteca impresionantă și fotografia cu Frank Sinatra. Vă recomand să le faceți o vizită și bineînțeles să îmi spuneți cum a fost :)

Cu drag, Alexandra Crăciun

Janis Cafe

Janis Cafe

Janis Cafe

Janis Cafe Cluj

Janis Cafe Cluj

Janis Cafe Cluj

Janis Cafe
Rezervări: 07246janis
Website: www.janis.ro
Harta:
View Larger Map

2 replies to this post
 1. Intr-adevar, nota 10 pentru atmosfera si muzica. In rest personal, servicii lasa de dorit… de cand au deschis aceast loc minunat, eu de fiecare data am avut probleme la servire si nota de plata. Ba ajungea comanda dupa ce am mai crescut, ba ajungea altceva decat ceea ce am comandat iar la nota intotdeauna aparea mai mult decat ceea ce am consumat :) dar ii iertam, e un local aparte a Clujului, un local mai “stylish” cum spun ei .

  Interesanta initiativa, Alexandra. Astept noutatile si pozele frumoase, din cate observ si asta face parte din pasiunile tale. Si, ca sa-ti raspund la intrebarea din 24-Fun (apropo, mi-a placut faptul ca Janis iti aduce aminte de aceasta revista cu care amandoua, intr-un fel sau altul avem legatura directa) “if you could do one thing in life what would it be “- as face exact ceea ce fac in fiecare zi, poate cu timpul la un alt nivel, dar cu aceeasi “intensitate” si pasiune :)

  O seara frumoasa,

  P.s. Am sa-ti “fur” o poza de pe aici, m-am regasit pe una :)

Leave a Reply

one + 4 =